Ribnica

V Ribnici odprli nadgrajeno čistilno napravo

Čistilna naprava v Ribni
Čistilna naprava v Ribni

Ribnica – Včeraj, (v petek, 24.5.2013) so župan občine Ribnica Jože Levstek , predstavnik ministrstva za kmetijstvo in okolje dr. Boštjan Petelinc ter direktor podjetje Komunala Ribnica Bojan Trdan slavnostno odprli čistilno napravo, ki jo je izvedla družba Hidroinženiring s partnerjem Obnova Kočevje.

Čistilna naprava v Ribnici

Čistilna naprava v Ribnici

Investicija je del skupine projektov Ohranimo Krko čisto, ki jih občine Kočevje, Ribnica in Šentjernej (vrednost znaša 11,6 milijona evrov) izvajajo v sklopu druge faze odvajanja in čiščenja odpadne vode v porečju reke Krke. Nadgradnja čistilne naprave je bil prvi projekt občine Ribnica, ki ga je prva zaključila.

Sofinanciran je iz kohezijskega sklada za razvoj, njegova investicijska vrednost pa znaša 2,3 milijona evrov. Deleže občine Ribnica znaša 30,9 odstotka. Stara čistilna naprava z bio diski je bila leta 1991 zgrajena za 4 tisoč populacijskih enot, v bistvu pa je bilo zaradi povečanja števila uporabnikov na njo priključenih kar 5.247 populacijskih enot. Na nadgrajeno čistilno napravo na novo biološko stopnjo čiščenja z mikroorganizmi pa bo priključenih 6 tisoč populacijskih enot , kar bo zadostovalo za najmanj dvajset let.[oglas tip=”180×150″ p=”D”]

Bojan Trdan o učinku čiščenja
Bojan Trdan, pridobitev
Župan Jože Levstek o projketu

Vir: radiokrka.com

 

Komentiraj