Ribnica

Širitev čistilne naprave v Ribnici

Širitev čistilne naprave v Ribnici

Širitev čistilne naprave v Ribnici

Ribnica – V ponedeljek, 31. januarja, bo znan izvajalec del na širitvi čistilne naprave v Ribnici. Naložba je vredna 2,3 milijona evrov.

Čeprav v občini Ribnica še niso sprejeli letošnji občinski proračun, ki bo po besedah župana Jožeta Levstka v okviru lanskega, z nekaj več kot 8 milijonov evrov, naložbe v katere je delno vpeta tudi lokalna skupnost bodo nemoteno šle svojo načrtovano pot.

Med te sodi tudi razširitev obstoječe čistilne naprave v Goriči vasi s štiri tisoč petsto na šest tisoč petsto populacijskih enot. Ta zmogljivost naprave bo zadostovala za najmanj trideset let nemotenega obratovanja, na napravo bodo priključeni uporabniki novega stanovanjskega bloka v Ribnici ter podjetja, ki se gradijo in se še bodo gradila v središču občine.

Naložba bo stala 2,3 milijona evrov, 1,7 milijona evrov od tega zneska so zagotovili v okviru projekta Porečje reke Krke in sicer iz evropskega kohezijskega sklada, razliko pa bodo zbrali iz taks za obremenjevanje vod ter iz občinskega proračuna. Projekt je tik pred začetkom, saj bodo 31. januarja odpirali ponudbe za izvajalca del na širitvi čistilne naprave in Jože Levstek upa, da pri tem ne bo težav.

ZVOK: Župan Jože Levstek o čistilni napravi

Vir: radiokrka.com

Komentiraj