Ribnica

Ribniški svetniki sprejeli podrobnejši prostorski načrt za Severni del centra mesta

Občinski svetniki

Ribniški svetniki so sinoči (13.4.2010) sprejeli podrobnejši prostorski načrt za Severni del centra mesta, kjer bo tudi novi vrtec. Gradbena dovoljenja zanj so tako urejena, Ribničani lahko zdaj lobirajo za denar.

Neustrezne in predvsem nevarne bivalne razmere v vrtcu Ribnica so lokalno oblast v deželi suhe robe že pred dvema letoma združile v iskanju rešitev po gradnji novega vrtca.

Lani je občini uspelo iz regionalnega sklada s sedežem v Novem mestu pridobiti 2,2 milijona evrov za to naložbo, a le pod pogojem, da občina zanjo pravočasno pridobi gradbeno dovoljenje. Na poti do tega je v začetku januarja predstavila nagrajeni projekt vrtca, sinoči pa so svetniki na izredni seji sprejeli še Odlok o podrobnem občinskem prostorskem načrtu za novi Severni del centra Ribnica, kjer bo tudi vrtec. Z gradbenim dovoljenjem se bo občina lahko potegovala tudi za evropska sredstva ter denar od države. Nekaj pomislekov na tako veliko naložbo, stala naj bi okoli šest milijonov evrov, je imel le svetnik SLS Benjamin Henigman. Dejal je, da se bodo težave pojavile v drugi fazi, ko bodo sredstva skopnela, občina pa se bo morala neizogibno zadolžiti.

Sicer bo v novem vrtcu, ki bo po meri mačkov zgrajen v dveh fazah, prostora za 360 otrok v 20 oddelkih je povedal ribniški župan Jože Levstek.

ZVOK: Jože Levstek o vrtcu

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • Pričevanje o resnem posojilu, ki je bilo kupljeno, najlepša hvala, gospod peterson za vaše posojilo v višini 45.000 evrov, ki ste mi ga dali. O vaših storitvah bom govoril z ljudmi okoli sebe, ki potrebujejo posojilo ali financiranje. Zadovoljen sem s posojilom, ki ste mi ga dali. Ne oklevajte, če potrebujete posojilo in pravega pravnega posojilodajalca, se obrnite nanj zdaj in prejmite svoje posojilo preko:
    Elektronski naslov: peterhelps01@outlook.com
    Hvala vam

Komentiraj