Ribnica

Ribniški svetniki na 4. redni seji o servisni cesti

4. redna seja Občine Ribnica
4. redna seja Občine Ribnica

Ribnica – Ribniški občinski svetniko so na 4. redni seji pol drugo uro namenili obravnavi uvodne točke, in sicer dokončanju servisne ceste na njenem severnem delu. Kljub polemični razpravi in tudi nekaterimi nasprotovanjem, so svetniki s 14 glasovi v drugi etapi sprejeli odlok o podrobnem prostorskem načrtu za dokončanje gradnje te ceste.

Trasa odseka se začne v križišču servisne ceste s cesto proti Lepovčam in na drugi strani z uvozom za Inles. V nadaljevanju se trasa približa železniški progi, na razdalji dovoljenih devet metrov. Od tod se nadaljuje do križišča pri bencinski črpalki. Na tem delu je predvidena gradnja krožišča z urejenimi kolesarskimi potmi.

Občinska cesta je namenjena napajanju stanovanjskih objektov in dostopu do železniške postaje. Struška ulica naj bi se po tem načrtu zaprla za javni promet in bi bila dostopna kot pešpot le do Inlesa. Ravno načrtovano zaprtje te ceste za promet je nekatere svetnike pritegnilo razpravi, ki so imeli pomisleke tudi, da bo ta cesta od Brega do Hrovače, ko se priključi na obstoječo državno cesto G 2 106, nova ribniška obvoznica. Tako župan Jože Levstek kot tudi pripravljalci načrta so to zavrnili. Levstek je dejal, da bo pot do ureditve ceste dolga in da se zdaj začenja morda najtežji del, z odkupi.

Jože Levstek, župan občine Ribnica o servisni cesti

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • Mislim, da so ti pomisleki čisto upravičeni. Kajti glede na to, da se je obvozna cesta ob železnici zgradila že dolgo nazaj, tovornjaki še kar vozijo skozi Gorenjsko cesto in center, čeravno vsem to ni nuja, ampak le bližnjica. Kar pa se seveda pozna tako na starejših stavbah, zaradi nenehnega tresenja tal in sten ob vožnji težkih tovornjakov, kot tudi na občutenju in spancu ljudi, ki vsakodnevno ob zgodnjih jutranjih urah (3.00, 4.00) slišimo ropotanje oken in stekla zaradi vibracij. Da ne omenjam, da se niti podnevi ne ponoči vozniki ne držijo predpisane omejitve hitrosti. Ali pa ko se nam dva velika tovornjaka na cesti skoraj zagozdita med hišami, ker je cesta v ovinkih preozka. Toliko o tem, kako se že zdaj uporablja trenutna obvozna cesta. Iz neprijetnih izkušenj povem, da bolj malo. Tako da vabim župana in njegove pripravljalce načrtov, naj ob tej servisni cesti pripravijo še kakšne predpise o omejitvi uporabe Gorenjske ceste in ceste skozi center tistim tovornjakom, ki ne dostavljajo strogo v center oz. tja niso namenjeni. Za vse, ki se tega ne držijo pa naj bo podana kazen. To se da začasno hitro rešiti tudi s tablo, ki dovoljuje vožnjo le dostavljalcem in občanom. Vendar v naši občini je posluha zato premalo, upati na spremembe pa utopija, saj bodo svetniki (večina le teh), pripravljalci načrtov in župan še vedno delali po svoje in uveljavljali svoj prav nad blagostanjem in pomisleki občanov.

Komentiraj