Ribnica

Prva amaterska vremenska postaja v Ribnici

Vremenska postaja na Opekarski cesti v Ribnici
Vremenska postaja na Opekarski cesti v Ribnici

Ribnica – Že kar nekaj časa sem dobival  priporočila in sugestije, da je ta portal (ribnica.info) sicer super zadeva za našo dolino, vendar bi bilo še bolj super, če bi si lahko ogledali in prebrali kaj o vremenu v naši dolini.

Vremenska postaja na Opekarski cesti v Ribnici

Vremenska postaja na Opekarski cesti v Ribnici

Ribniška dolina je poznana po včasih kar muhastem vremenu značilnosti v potankosti pa si le nismo mogli ogledati. Ker je bila ta prošnja večkrat izražena sem dejansko pričel z realizacijo.

Po spletu sem si izbral primerno vremensko postajo poiskal teme o tem in se lotil dela. Potrebno je bilo izdelati vremensko hišico za senzorje najti najprimernejši prostor in vse skupaj spraviti na splet.

Po dobrem mesecu dni in mnogih testiranjih je postaja zaživela tudi na ribniškem portalu. Izdelana je spletna stran, z vsemi podatki postaje, ki je nameščena na Opekarski ulici. Zraven je še cela paleta vremenskih podatkov iz naše doline, kot tudi iz sveta.  Tako si lahko ogledate temperaturo, veter, vlago, rosišča, zračni pritisk, dežne padavine in vse skupaj pregledno objavljeno v grafičnih tabelah. Podatki se osvežujejo vsakih 10 minut.

V kratkem pa se bomo dobili vsi vremenski navdušenci iz naše doline in osnovali čisto nov vremenski portal za našo dolino. Če bo čas dovoljeval in predvsem finančna sredstva upajmo, da bo luč sveta ugledala še letos.

Tukaj bi se rad zahvalil za pomoč Roku Nosanu iz Prigorice, študentu meteorologije in Gregorju  Štuhcu, ki sta mi pomagala z nasveti in programskimi izkušnjami za objavo na spletu. Oglejte si vremenski portal  http://vreme.ribnica.info/  in podatke o vremenu: http://vreme.ribnica.info/images/vremenska/

Jože Levka

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

1 komentar

Komentiraj