Ribnica

Močan veter v občini Ribnica razkril nekaj streh in podrl več dreves

Ribnica/Velike Lašče, 25. julija – Nočno neurje je prečkalo tudi občino Ribnica. Največ škode je povzročil močan veter, ki je razkril nekaj streh in podrl več dreves, je za STA povedala direktorica občinske uprave Helena Mate. Ponoči se je sestal tudi štab civilne zaščite. Zdaj odpravljajo posledice neurja, gasilci so na terenu. Po njenih besedah sicer ni bilo hujšega.

Nevihtna celica, ki je zvečer z zahoda dosegla Slovenijo, je povzročila neurja s točo, močnimi sunki vetra in silovitim deževjem. V Jugovzhodni Sloveniji so gasilci posredovali v občinah Ribnica, Sodražica in Dobrepolje ter v Ivančni Gorici.

Prva močna nevihta se je iznad Furlanije-Julijske krajine pomaknila nad Goriško, Vipavsko dolino in se še nekoliko okrepila, tako da je povzročila tudi ponekod zelo debelo točo in sunke vetra. Ko je prišla v notranjost države, je nekoliko oslabela, a še vedno povzročala točo, malo manjšo, na primer okoli Logatca in Idrije, okoli Ribnice pa so bile tudi težave zaradi zelo močnega vetra.

Komentiraj