Ribnica

Vremenska ujma tokrat Ribnici ni prizanesla

Napovedi vremenoslovcev so se včeraj žal uresničile. Pozno popoldne je ARSO prižgal rdeči alarm za celotno Slovenijo. Silovito neurje z močnimi sunki vetra je prešlo Slovenijo. Po podatki ARSA je najmočnejši sunek v nižjih legah znašal 120km/h. Na Kredarici celo več kot 160km/h.

Vremenska ujma tokrat Ribnici ni prizanesla. Gasilci so morali posredovati na 6 lokacijah v Ribnici. Večinoma je šlo za podrta drevesa ali pa deloma podrta drevesa, ki so nevarno visela nad prebivališči. Na eni lokaciji so morali zaradi varnosti prenehati z delom. Vse aktivnosti za odpravo nevarnosti se dogajajo danes že od zgodnjega jutra. Gasilci so še vedno na terenu in v kolikor bo vreme naklonjeno bomo z intervencijami danes zaključili. Pohvaliti moramo dobro delo CZ Občine Ribnica, ki vseskozi sodeluje z nami in pomaga pri iskanju rešitev.

Omeniti pa velja najnovejšo vremensko prognozo, ki so jo izdali na Meteoinfo Slovenija. Kot so zapisali na njihovi facebook strani nas tudi danes čaka burno vremensko dogajanje, ki naj bi vrhunec doseglo med 16. in 19. uro. Meteorološki izračuni namreč kažejo da nas ob prehodu hladne fronte v popoldanskem in večernem času lahko nastane več neviht, ki lahko prerastejo v lokalna neurja. Največjo nevarnost bodo ponovno predstavljali močni sunki vetra. Vir: Meteoinfo Slovenija.

Vir: FB stran Gasilska enota Ribnica

Komentiraj