Ribnica

Občinsko glasilo Rešeto ohranja pluralnost vsebin in nepristranskost

Z najnovejšo izdajo januarskega Rešeta je svoje naloge in dolžnosti na lastno željo odložila dosedanja odgovorna urednica glasila Tina Mihelič, ki je s tem po sedmih mesecih predčasno zaključila svoj mandat. Njeno nenadno odločitev obžalujemo in zelo težko razumemo, vendar se ji zahvaljujemo za njen trud, da bi uredniške naloge opravila v skladu s pričakovanji in zastavljenimi cilji. Verjamemo, da so nekateri izzivi lahko včasih tudi preveliki.

Uredniški odbor se je pri pripravi januarske številke glasila soočil z vprašanjem o smiselnosti objave polemike, ki je bila podrobno obravnavana in objavljena že v letu 2012. Po izmenjavi argumentov je bil sprejet dogovor, da se vsebino zamenja. S tem namenom je bil izdelan tudi nadomesten oglas, ki bi zapolnil sicer prazen prostor. Toda dogovor ni bil realiziran, kot je bilo ugotovljeno šele po pridobitvi informacij iz tiskarne, saj se urednica ni več odzivala – niti na telefonske klice. V prepričanju, da gre za pomoto, se je v sodelovanju s tiskarno domnevna napaka odpravila. Neposredno za tem smo prejeli sporočilo urednice, da ne želi več sodelovati pri snovanju Rešeta in da je zadnje napotke pošiljala brez vednosti ostalih z zasebne e-pošte. Nad tovrstnim načinom dela smo več kot začudeni.

Kot nesprejemljivo pa razumemo izkrivljanje dejstev in podpihovanje različnih interpretacij v povezavi z odstopom urednice. Medtem ko se pojavljajo poskusi razvrednotenja in blatenja občinskega glasila s strani tistih, ki v preteklosti niso uspeli prevzeti medija, ali zaradi drugih vzgibov, ostaja dejstvo, da izhaja Rešeto že 20. leto s poslanstvom obveščanja in ozaveščanja občanov o temah, ki jih izbira vsakokratni uredniški odbor, ki si ni nujno vedno enoten. Zato najde množica različnih mnenj svoj prostor v glasilu.

Služba za odnose z javnostmi OR

8 komentarjev

 • Pišejo tako da dejansko sami seb verjamejo me zanima kako je v tem SDSovskem mehurčku živet #butale #kretenčkovo

 • Kljub vsem argumentom, ki so na mizi se kar sluzba PR objavlja izmisljotine in se dela norca iz obcanov. Ali pa sami iz sebe!

 • Koliko pa vas je v službi za stike z javnostmi, kdo je vodja, zakaj se ne podpiše in poda svoj e.mail, če je plačan, da vzdržuje stike z javnostmi? Le katerimi?

 • Žalosten sem in osupel, ko to berem.
  Kam so se izgubile vrednote pionirjev ribniškega DEMOS -a, SKD, kdo jih je pozabil in zlorabil?
  Žalostno je, da je SDS obremenila občane s svojim naraščajem, z novim podžupanom in z vodjo stikov z javnostmi, kot da je ribniška mala občina mednarodna inštitucija, kjer se sedaj učita in pridobivata izkušnje na javne stroške, kar je sinekura in problematična kultura vladanja občinske oblasti.
  To je nepotizem, privilegij, ki si ga je SDS privoščila podariti svojemu naraščaju kot le komunistična partija v enopartijskem totalitarizmu.
  Zapisano obžalovanje odstopa urednice je neodgovorni cinizem tistih, ki so ga povzročili in so obuti prevelike škornje, ki jim niso transparentno kos.
  Kdo je vodil uredništvo, odgovorna urednica ali član uredništva?
  Iz odgovora je očitno, da je vodil uredništvo član, v vlogi »službe za stike z javnostmi«, ki zato sedaj sarkastično obžaluje njen odstop, ko se je lahko skril za odgovorno urednico, kar je sprevržena morala.
  Ribniško SDS je lahko sram dvoličnosti, dvojne morale in meril.
  Na državnem nivoju, v državnem zboru in svojih medijih venomer kriči in opozarja, da zahteva neodvisne medije od politike, kar je edino pravilno, a v praksi počne povsem nasprotno.
  Tako je pred leti v programskem svetu občinskega REŠETA sedel kar sam Jože Tanko, se ve zakaj, za kontrolo.
  Umaknil se je šele, ko sem napisal:
  Jože Tanko, kdo obvladuje medije?
  Vir / Avtor: Franc Mihič, Ribnica
  DNEVNIK – 7. december 2007

  V današnjem dnevniku Finance preberem o intervjuju ribniškega poslanca gospoda Jožeta Tanka, ki ga je dal tedniku Demokracija.
  Tanko pravi: “Tajkuni obvladujejo večino tiskanih medijev.” Po Tankovem mnenju je novinarska peticija razgalila medijsko dvoličnost v slovenskem prostoru.
  Najvplivnejši ribniški in slovenski poslanec, večletni občinski svetnik in župan iz vrst SDS, Jože Tanko pa je ravno prvi napisani član programskega sveta občinskega rešeta!?
  Kdo vse obvladuje medije? Kdo koga razgalja dvoličnosti?
  Demokracija ni samo za ene, predvsem pa ne mediji!
  http://www.dnevnik.si/mnenja/komentarji/285732
  Ali (ribniška) SDS res ne more dojeti standardov demokracije in obče spodobnosti, da se resen, odgovoren in pošten človek, politik, in tudi oblast, ne hvali sama in to celo v glasilu, ki je namenjeno informiranju občanov, in ki izhaja na račun občinskega proračuna in ne iz računa stranke SDS i.p..
  Ali ni to posmeh bralcem REŠETA, ko lokalna izvoljena oblast sicer trdi, da je samo objektivno poročanje temelj demokracije, pri tem pa brez sramu poskrbi, da je za poročanje o rezultatih dela oblasti pristojen zgolj njihov plačan človek, to je vodja stikov z javnostmi, ki je celo član izvršilnega odbora OO SDS.
  Nadzor nad poročanjem je tako popoln, objektivnost in odgovornost pa je povsem postranska zadeva, kot pri Partiji. Tradicija ima očitno še žive korenine.
  Pionir ribniške demokracije
  Franc Mihič

 • Franc , tole vaše pisanje pa je res polno laži in na vašem mestu se nebi kitil z Pionirjem ribniške demokracije. Preberite si prejšnji in sedanji odlok o občinskem glasilu , pa boste ugotovili da pišete kar na počez

 • Programska zasnova glasila Rešeto
  »Glasilo določen del nameni tudi objavi mnenj bralcev, pri čemer se upošteva veljavne zakonske
  kriterije in sprejeto uredniško politiko.«
  »Glasilo objavlja tudi negativna dejanja tako po zakonskih kot splošno veljavnih normah, zaradi
  katerih je prizadeta kvaliteta življenja občanov, ali pa so zaradi njih potencialno ali dejansko
  ogroženi.«
  »Tretjina časopisa je po obsegu namenjena obvestilom, mnenjem bralcev, zanimivostim,
  razvedrilu in komercialnemu oglaševanju.«

Komentiraj