Ribnica

Na ribniškem je zapadlo 65 centimetrov snega

Zima: Na ribniškem je zapadlo 65 centimetrov snega

V Ribnici so ceste splužene

Ribnica – Po petkovem močnem sneženju je včeraj, 28.11.2010 zima dokončno pokazala, da z njo letos ne bo šale. Zlasti popoldan in še ponoči je zapadla velika količina snega (65 cm). Kljub debeli snežni odeji, težav z elektriko oz. podrtimi drevesi ni bilo.

Glede na napoved vremenoslovcev, da bo danes ponekod deževalo, še zlasti pa v prihodnjih dneh, se lahko težave pojavijo takrat, saj so drevesa prekrita in otežena s snegom. Kljub temu, da so ceste splužene in prevozne, upoštevajte razmere na njih in se na pot podajte z ustrezno opremo, predvsem pa prilagodite hitrost razmeram na njih.

ZVOK: O trenutnem stanju, direktor Komunale Ribnica, Bojan Trdan

Razmere drugod po državi

Nedeljsko sneženje je bilo najobilnejše na kočevskem, kjer so ga namerili 57 cm. Drugo največjo pošiljko je dobila dolenjska prestolnica Novo mesto, s 50 cm.

Sneženje po Sloveniji je v drugi polovici noči ponehalo. Po nižinah je največ snega zapadlo v jugovzhodnem delu države, v Kočevju so ga namerili 57 centimetrov. Razmere na cestah se umirjajo. Danes (29.11.2010) bo suho vreme, kot so pojasnili na agenciji za okolje, pa izdatnejša pošiljka snega državo čaka v sredo.

Drugo najobilnejšo snežno pošiljko v nižinah je prejelo Novo mesto, kjer je v nedeljskem in nočnem sneženju zapadlo 50 centimetrov snega. Manj ga je v osrednjem in severnem delu države: v Ljubljani ga je zapadlo 25, v Mariboru pa 17 centimetrov, navajajo na Arso.

Na Kredarici se lahko pohvalijo z 235 cm visoko snežno odejo, na Voglu pa je 105 cm snega.

Vir: radiio1.si in radiokrka.com

Komentiraj