Ribnica

Na Gallusovem nabrežju namestili novo brv preko Bistrice

Na Gallusovem nabrežju namestili novo brv prek Bistrice

Ribnica – Na Gallusovem nabrežju v Ribnici so položili osnovno jekleno konstrukcijo za namestitev nove brvi prek potoka Bistrica. Staro in odsluženo brv so namreč pred približno mesecem porušili, nova pa bo končno podobo dobila do konca avgusta. Vrednost naložbe ocenjujejo na nekaj več kot 90.000 evrov.

Po podatkih ribniške občine bodo nekaj manj kot 69.000 naložbenih evrov dobili od Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe oz. iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Včeraj nameščena konstrukcija iz jeklenega paličja meri v dolžino približno 18,5 metra. Hodna površina bo iz nanjo pritrjenih hrastovih desk. Nekoliko razmaknjene lesene podnice, kar bo padavinski vodi omogočalo prost odtok, bodo namestili prečno na vzdolžne jeklene profile.

Brv bo široka približno 2,2 metra, ograja bo panelna s polnilom iz navpično postavljenih jeklenih palic. Na stebrih pa bodo na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo iz jesenovega lesa, so navedli na občini.

Brv bo v roku dobrega meseca dobila končno podobo in bo na voljo za uporabo, so še sporočili z ribniške občine.

Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc: V torek, 20. julija 2o21 smo v Ribnici dobili novo brv na Gallusovem nabrežju, v dolžini cca. 18,50 metra, izvedeno v jeklenem paličju. Pohodna površina bo izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6-8 cm, ki bodo pritrjene na jekleno podkonstrukcijo. Lesene podnice bodo nameščene prečno na vzdolžne jeklene profile, na manjšem medsebojnem razmaku, tako da bo omogočeno odvodnjavanje s površine. V roku dobrega meseca bo brv dobila tudi svojo končno podobo in bo na voljo za uporabo pešcem, gibalno oviranim osebam in kolesarjem. Za brv smo pridobili nepovratna sredstva. Otvoritev je predvidena v začetku septembra. Več o projektu na povezavi: https://www.ribnica.si/objava/369057

Komentiraj