Ribnica

V Ribnici uradno odprli težko pričakovano brv na Gallusovem nabrežju

Uradno odprtje brvi na Gallusovem nabrežju. Foto: Daniel Vincek

Ribnica – V četrtek, 16. septembra 2021 je župan, Samo Pogorelc, v družbi državnega sekretarja na Ministrstvu za infrastrukturo, Aleša Miheliča, in direktorja izvajalca Hipox d.o.o., Mihe Šušteršiča, uradno odprl težko pričakovano, novo brv na Gallusovem nabrežju, ki bo znova povezovala mestno jedro z Grajsko potjo.

Pohodna površina brvi je izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6-8 cm, ki so pritrjene na jekleno podkonstrukcijo. Lesene podnice so nameščene prečno na vzdolžne jeklene profile, na manjšem medsebojnem razmaku, tako da je omogočeno odvodnjavanje s površine. Širina pohodne površine brvi je 2,2 metra, ograja je izvedena panelno, s polnilom iz jeklenih palic v vertikalnem rastu, na stebrih pa so na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo, ki je izvedeno v jesenovem lesu. Brv je primerno osvetljena tudi v večernem času, ob posebnih priložnostih in obeleževanju mednarodnih dni pa bo zasijala v različnih odtenkih svetlobnih barv.

Vrednost investicije je ocenjena na 90.000 €, od tega je bilo kar 68.809,00 € sofinancerskih sredstev z Evropskega kmetijska sklada za razvoj podeželja, preko projekta »Aktivno prek mostov-gozdovi, vode in mostovi Ribnice«, lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.

Z včerajšnjim prerezom traku in blagoslovom lokalnega župnika, mag. Antona Berčana, je brv uradno odprta in tako namenjena pešcem, kolesarjem kot tudi gibalno oviranim osebam, zato lepo vabljeni, da se tudi sami sprehodite po njej.

Več o projektu si lahko preberete na povezavi AKTIVNO PREK MOSTOV- GOZDOVI, VODE IN MOSTOVI RIBNICE.

Komentiraj