Ribnica

V Ribnici podpisali pogodbo za izgradnjo brvi preko Bistrice

Ribnica – Župan Občine Ribnica Samo Pogorelc je danes (14.5.2021) neposredno na lokaciji brvi, slovesno podpisal pogodbo o izgradnji nove brvi preko reke Bistrice s podjetjem Hipox d.o.o. iz Škofljice, ki je bil izbran kot najugodnejši ponudnik v postopku evidenčnega naročila za izbor izvajalca izgradnje brvi za kolesarje in pešce preko reke Bistrice.

Trenutna brv čez Bistrico (foto: kraji.eu)

V sklopu projekta oz. podpisane pogodbe bo odstranjena stara brv in postavljena nova, po vzorcu nekdaj že obstoječe brvi. Nova brv, v dolžini cca. 18,50 metra, bo izvedena v jeklenem paličju, pohodna površina bo izvedena v hrastovem lesu, z deskami 6-8 cm, ki bodo pritrjene na jekleno podkonstrukcijo. Lesene podnice bodo nameščene prečno na vzdolžne jeklene profile, na manjšem medsebojnem razmaku, tako da bo omogočeno odvodnjavanje s površine. Širina pohodne površine brvi bo cca 2,20 m, ograja bo izvedena panelno, s polnilom iz jeklenih palic v vertikalnem rastu, na stebrih pa bodo na primerni višine pritrjene konzole za vzdolžno držalo, ki bo izvedeno v jesenovem lesu. Projekt izgradnje se bo pričel v sredini meseca junija, zaključek pa je predviden za 31.7.2021. Vrednost investicije je ocenjena na dobrih 90.000 €.

Omenjena investicija se bo izvajala znotraj projekta »Aktivno prek mostov – gozdovi, vode in mostovi Ribnice«, s katerim smo kandidirali na razpisu LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in prejeli odobrenih kar 68.809,00 € sofinancerskih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Z izvedbo projekta pa želimo vzpostaviti boljše infrastrukturne, vsebinske in promocijske aktivnosti za področje gibanja, predvsem pa na področju kolesarjenja, ki v današnjem času postaja vse bolj priljubljena rekreacija.

Vir: ribnica.si

Komentiraj