Ribnica

Obnovili lesen most na reki Ribnica v Prigorici

Obnovljen lesen most v Prigorici
Obnovljen lesen most v Prigorici

Prigorica – Občina Ribnica in Krajevna skupnost Dolenja vas sta nastrgali 21 tisoč evrov za obnovo dotrajane (nevarne) lesene brvi na reki Ribnica v Prigorici.

Še naprej bo povezovala osrednji del obcestnega naselja z okoli sto hišami z ducatom hiš on stran reke, med domačini znan kot Gaberje. Mlin in žaga, ki ju je seveda že zdavnaj načel zob časa, sta bila posebnost tega dela Prigorice.

V času, to je pred okoli 40 leti, ko je mlin mlel žito za skoraj celotno ribniško dolino, so brv največ uporabljali. »To, kar vidimo pred seboj, lahko mirno rečeno, da je ožji most, ki bo še bolj povezoval vaščane, » je dejal Milan Oražem, predsednik sveta KS Dolenja vas, ribniški župan Jože Levstek pa je poudaril pomembnost manjših projektov v občini, med katerimi je tudi ta most, ki deluje predvsem povezovalno. » Če ljudje živijo vsak na svojemu bregu, praviloma tudi nehote pride do konfliktov. Teh zagotovo med Prigoričani ne bo, » je še dejal Levstek. Most je dolg 25, širok pa poldrugi meter.
Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • Že sam naslov je napačen ” Obnovili lesen most na reki Bistrici v Prigorici “… Prigorica in Dolenja vas ima reko RIBNICO in ne Bistrico, očitno ne poznate zemljepisa. Reka Bistrica teče skozi Ribnico, reka Ribnica pa skozi Prigorico…. lp Rude

Komentiraj