Sodražica

Rekonstrukcija mostiča Jazbina v naselju Grebenje v Slemenih

Otvoritev mostiča Jazbina v naselju Grebenje v Slemenih
Otvoritev mostiča Jazbina v naselju Grebenje v Slemenih

Sveti Gregor –  Občina Ribnica je pred dnevi zaključila postopek prenove mostiča Jazbina, ki se nahaja v neposredni bližini naselja Grebenje, v krajevni skupnosti Sveti Gregor in povezuje lokalno cesto s Črnim Potokom. Sanacijska dela so bila potrebna, ker je na mostiču, ki premošča strugo manjšega hudourniškega desnega pritoka potoka Črni potok, ob prehodu kamiona prišlo do trajne in resnejše poškodbe z leti že dotrajane konstrukcije iz hrastovega lesa, zaradi česar jo je bilo potrebno nadomestiti z novo, sodobnejšo in varnejšo konstrukcijo iz armiranega betona, ki bo omogočala nemoten prehod tudi težjim vozilom.

»Rekonstrukcijska dela v skupni vrednosti nekaj manj kot 8.500 EUR je za Občino Ribnica izvedlo gradbeno podjetje Gradmetal d. o. o. iz Gornjih Lepovč, ki je bilo izbrano kot najugodnejši izvajalec del,« so povedali na občini.

»S prenovo mostišča Jazbina in namestitvijo zaščitne ograje se bistveno izboljšuje varnost prehoda čez strugo občasno hudourniškega potoka Črni potok, ki ob hujših in dolgotrajnejših deževnih padavinah prestopi bregove in v določenem delu preplavi tudi most. Žal nam je samo to, da se je moral prejšnji most podreti, da smo dobili novega. V neposredni bližini je še en dotrajan most in verjetno se bo moral tudi ta prej podreti, preden bo prišlo do rešitve,« je na petkovem odprtju mostu povedal predsednik sveta Krajevne skupnosti Sv. Gregor Franc Modic.
Vir: radio1.si

1 komentar

Komentiraj