Ribnica

Varno čez novi dolenjevaški most

Most na dolenjevaškem polju

Bi se dva tovornjaka varno srečala?

Po mostu na Dolenjevaškem polju pri Ribnici, ki ga je državna direkcija za ceste začela obnavljati avgusta lani, je te dni stekel promet v obe smeri. Vozniki se pritožujejo zaradi označb pred mostom in visoko ograjo na njem, ki menda zmanjšuje preglednost.

Informacija o odprtem mostu niti ne bi bila omembe vredna, če ne bi v javnosti, potem ko je tam dlje promet v eno smer usmerjal semafor, krožile informacije, da je most preozek in da državna direkcija za ceste zaradi tega ne more pridobiti uporabnega dovoljenja. Slednja zavrača te navedbe, saj širina mostu zagotovo ustreza predpisom.

Res pa je, da so pred mostom tako z ribniške kot kočevske strani postavljene table z omejitvijo vožnje na 60 kilometrov na uro. Inšpektor se je odločil za tak začasen ukrep, dokler se na drugo stran ceste s križišča pred mostom proti Kočevski Reki ne umaknejo označevalne table, ki motijo voznike pri vključitvi z regionalne ceste na državno. Za voznike naj bi bila moteča tudi nekoliko višja nova zaščitna ograja, ob kateri je urejena pešpot, zato naj bi jo v kratkem nekoliko znižali.

Vir: Slovenske novice, (M. G.)

Komentiraj