Ribnica

V eni izmed najmanjših vasi na Ribniškem Zlati Rep končno uredili pot

Po nagovorih Petra Adamiča in Sama Pogorelca, ki sta odprla cesto, je pridigal priljubljeni župnik Andrej Mulej oziroma Slemenski Andrej.

V eni izmed najmanjših vasi na Ribniškem končno uredili pot. Zlati Rep ni več bogu za hrbtom, pravijo domačini.

Zlati Rep je ena izmed najmanjših, če ne celo najmanjša izmed 64 vasi v Ribnici, ki leži na planoti, pod katero teče potok Zastava. Je robna vas KS Sveti Gregor, ki je z gozdno makadamsko cesto povezana z dolino potoka, od tam ena cesta pelje v smeri hribovskih vasi, druga proti Ortneku. V vasi so štiri hiše z desetimi prebivalci.

»To je bil najbolj odročen zaselek naše krajevne skupnosti, ki pa ni ostal pozabljen. Ob velikem razumevanju občine so vaščani naposled, da se ne bi ob suhem vremenu dušili v prahu in ob dežju tlačili v blatu, dobili cesto. Ja, zlato cesto,« je ob rezanju traku skupaj z ribniškim županom Samom Pogorelcem povedal Peter Adamič, predsednik KS Sveti Gregor.

Del ceste poteka po občini Velike Lašče, a tam ni bilo posluha, da bi finančno podprli povezavo, je dodal Pogorelc in pohvalil tiste lastnike zemljišč, ki so soglašali z odkupom, da je postopek gradnje stekel hitreje. »Vsi občani si zaslužijo osnovno komunalno infrastrukturo. Enakomeren razvoj občine še naprej ostaja naša smer,« obljublja župan. Vaški mož Igor Gruden je ob snidenju, ki so ga po uradnem delu pripravili za številne zbrane, kazal zadovoljstvo s pridobitvijo.

»Cesta nam je odprla pot v svet, jaz bom po novem takoj v službi v Grosupljem. Zlati Rep pa ni več bogu za hrbtom, kot je bil do zdaj.« Sabina Jakšič dobro ve, kako se je bilo težko še posebno pozimi podati na pot z avtomobilom po blatu. Spominja se, da je morala v enem mesecu zaradi visokega snega na poti v službo v Velike Lašče kar 25-krat namestiti in sneti snežne verige. Zdaj jih ne bo več potrebovala.

Vir: slovenskenovice.si

Komentiraj