Zanimivosti

V Münchnu predstavili uraden vrček Oktoberfesta 2010

Uradni vrček Oktoberfesta
Uradni vrček Oktoberfesta
Uradni vrček Oktoberfesta

Uradni vrček Oktoberfesta

Res je šele konec julija, a v Münchnu so priprave za tradicionalni festival Oktoberfest, že v polnem teku. V sredo, 13.7.2010 so predstavili tudi uradni vrček letošnjega festivala, ki bo že 200-ti po vrsti. Oktoberfest se bo letos začel 18. septembra in bo trajal do 4. oktobra 2010.

Od prvega festivala Oktoberfest je minilo že 200 let, ljubitelje piva pa še vedno razveseljujejo vrčki, dvignjeni v Münchnu.

Oktoberfest se bo letos začel 18. septembra, do 4. oktobra pa bodo po grlih obiskovalcev stekli hektolitri piva. Mnogi bodo žlahtni napitek iz hmelja pili tudi iz uradnih vrčkov, ki so jih predstavili na včerajšnji tiskovni konferenci. Mlada Münchenčanka je zbranim novinarjem in fotografom ponosno pokazala letošnji uradni vrček, ki je za razliko od lanskega, ki je bil precej preprost (steklen “krigl” z majhno nalepko), spet razkošen. Cena vrčka pa je 33 eur.

Izdelan je iz gline, ima tudi pokrovček in lično poslikavo, ki opozarja na 200. obletnico festivala. Prvič so ga namreč izvedli leta 1810 ob poroki Ludvika I. Bavarskega, od takrat je bil sicer 24-krat odpovedan (po navadi zaradi vojn ali epidemij), zato letošnji Okoberfest nosi številko 177.

Vir: rtvslo.si

Komentiraj