Slovenija Zanimivosti

Za vse ljubitelje piva – prihaja PIVO in CVETJE v Laškem 2010

Pivovarna Laško
Pivovarna Laško
Pivovarna Laško

PIVO in CVETJE v Laškem 2010

Največja tradicionalna turistična prireditev se bo letos odvijala od četrtka, 8.7. do nedelje, 11.7.2010! Med novostmi prireditve,  bo show parada Zlati rog, ki bo postregla z mešanico beneškega in brazilskega karnevala, ter kulinarična posebnost pivska klobasa.

Koncerti, razstave, športna tekmovanja …

Slovesni začetek tradicionalne turistične prireditve Pivo in cvetje, ki jo organizira Turistično društvo Laško, bo v četrtek, 8. julija, ko bodo v Laškem nastopili znani domači in tuji glasbeniki in pihalne godbe. Ta dan se v Laškem odpirajo tudi številne spremljajoče razstave, med spremljajoče prireditve štiridnevnega dogajanja pa spadajo tudi športno tekmovanje Martin Krpan, turnir poulične košarke in izvedba projekta Z glavo na zabavo.

Letošnja novost prireditve je show parada Zlati rog, na kateri bo sodelovalo od 80 do 100 udeležencev, med njimi plesalke, bruhalci ognja in žonglerji, je povedala vodja prireditve Andreja Križnik. Parada se bo po Trubarjevi aveniji in čez most odvijala v petek, 9. julija, z začetkom ob 22. uri.

V nedeljo “ohcet” po stari šegi

Sobotni večer bo v znamenju 20-minutnega ognjemeta in vodne simfonije z brežine reke Savinje, v nedeljo pa bo, tako kot vsa leta doslej, potekala poroka oz. “ohcet” po stari šegi, parada Pivo in cvetje ter zaključni koncert pihalnih godb.

Obiskovalci bodo lahko brezplačno kampirali

V času prireditve Pivo in cvetje bo v Laškem veljal poseben prometni režim. V mesto se bo možno pripeljati tudi z vlakom iz več smeri. Cena povratne vozovnice Celje – Laško bo stala 3,5 evra. Na voljo bo tudi več kot 2000 parkirišč, obiskovalci bodo lahko brezplačno kampirali, za varnost na prireditvi pa bo skrbelo okrog 320 varnostnikov.

Cena piva ostaja enaka lanski

Organizatorji bodo obiskovalcem letos prvič ponudili Laško pivsko klobaso za štiri evre. Nadejajo se, da bodo prodali 200.000 porcij te klobase. Cena za pollitrski vrček piva ostaja enaka lanski, kar pomeni 1,8 evra, navajajo organizatorji in dodajajo, da bo letos na prireditvi gostinske usluge ponujalo 33 gostincev.

Več si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani: PIVO CVETJE v Laškem 2010

Vir: STA

Komentiraj