Ribnica

Ribničani imajo svoje pivo znamke Makšar

Svetlo in temno pivo Makšar

Svetlo in temno pivo Makšar

Ribničani so s podjetnim Janezom Pirnatom iz Brež pri Ribnici dobili svoje prvo domače pivo. Gre za svetlo in temno pijačo znamke Makšar, ki ga Pirnat vari iz ječmena.

Eden od 25-ih malih pivovarjev v Sloveniji se je skrivnosti te natančne obrti učil od Nemcev, ki so na njegovo domačijo prišli iz pivske prestolnice München. Prav Nemci, ki na Ribniško prihajajo sklepat posle z nekaj uspešnimi podjetji, so med najpogostejšimi strankami družine Pirnat, ki se že nekaj časa ukvarja tudi s kmečkim turizmom.

Gostom poleg prehrambene ponudbe, ki je narejena izključno iz domačih bio pridelkov, zelo tekneta tudi orehovec in sadjevec z domačije ter ribniška jed povanca, pravi gospodarica Mateja Pirnat.

Tisti, ki se jim po dobri hrani in pijači priležejo še kakšne aktivnosti, si lahko mirno in barvito dolino ogledajo s konji ali kolesi. Tisti, ki si raje privoščijo počitek, pa bodo lahko kmalu zadremali tudi na senu Makšarjevega senika.

ZVOK:
Janez Pirnat o pivu
Mateja Prinat o povanci

Kdo so Makšarjevi?

Domačija Makšar – Penzion Makšar, od nekdaj nosi v sebi posebno energijo. Dolgoletno željo jim je uspelo udejaniti v obliki penziona, podeželjskega turizma, kulinarike, ter lastne pivovarne. Vse to jim omogoča, da vsakogar, ki pride k njim lepo sprejmejo in pogostijo na iskren način. Prijetno okolje v katerem se nahaja  penzion je kot naročeno za daljši postanek. Domačno opremljene sobe  nudijo prijetno zavetje od dolgih izletov po pokrajini suhe robe in lončarstva.

Proizvodnja piva

V pivovarni skrbno nadzirajo postopek nastajanja piva, da bi gostom zagotovili visoko kakovost in dobro aromo te priljubljene osvežilne pijače. Proizvajajo temno in svetlo pivo Makšar, ki ga pri njih lahko naročite v sodih tudi za lastno uporabo ter točenje ob različnih priložnostih.

Dodaten info na njihovi uradni spletni strani Penzion Makšar

Vir: radiokrka.com

Komentiraj