Sodražica

V Sodražici v teku dve veliki naložbi – športna dvorana in prizidek vrtca ter čistilna naprava

Gradnja čistilne naprave v Sodražici

Gradnja čistilne naprave

Sodražica – V Sodražici izvajajo dve veliki investiciji. Pogodbeni rok za končanje del pri gradnji šolske dvorane in prizidka vrtca je marec prihodnje leto, kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave pa junija 2012.
Prvo je gradbišče pri osnovni šoli, kjer od decembra lani – s prekinitvijo dveh mesecev zaradi zamenjave izvajalca , poteka gradnja nove športne dvorane in prizidka vrtca s pomožnimi prostori. Poleg tega pa imajo v občini poldrugi mesec odprto tudi gradbišče, v okviru katerega gradijo kanalizacijskego omrežje z novo čistilno napravo.

Projekt so, kot je poudaril župan Občine Sodražica Blaž Milavec, pripravljali že vrsto leto, lani pa jim je uspelo pridobiti vsa dovoljenja pa tudi sredstva iz evropskega strukturnega sklada za regionalni razvoj, ki naložbo sofinancira s 85 odstotki celotne vrednosti. Župan je med drugim še poudaril, da je čistilna naprava velika in pomembna pridobitev.

Infrastruktura je namenjena naselju Žimarice, na njo pa se bosta lahko priključile tudi vasi Globel in morebiti tudi Podklanec.

Pogodbeni rok za končanje del pri gradnji šolske dvorane in prizidka vrtca je marec prihodnje leto, kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave pa junija. Tako bodo Sodražani lahko malone hkrati v uporabo predali dve pomembni pridobitvi, s čemer se lahko pohvali le redko katera občina.

ZVOK: Župan Blaž Milavec o čistilni napravi

Vir: radiokrka.com

Komentiraj