Sodražica

Država bo sofinancirala obnovo ceste skozi Žimarice

Aleš Mihelič in župan Sodražice Blaž Milavec
Aleš Mihelič in župan Sodražice Blaž Milavec

Sodražica – Državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Aleš Mihelič in župan Sodražice Blaž Milavec sta pred kratkim podpisala sporazum o sofinanciranju ureditve ceste v območju naselja Žimarice. Vrednost projekta je ocenjena na 3,57 milijona evrov, od tega bo ministrstvo prispevalo 3,05 milijona evrov.

Mihelič je na delovnem obisku v Občini Sodražica izrazil zadovoljstvo, da se bo predvidoma že prihodnje leto na projektu začelo z urejanjem voziščne konstrukcije, odvodnjavanja, komunalne infrastrukture, cestne razsvetljave in hodnikov za pešce.

“V Sloveniji potrebujemo skladen regionalni razvoj in enakomeren razvoj vseh krajev. Urejena primarna infrastruktura pomeni več varnosti na naših cestah, večjo pretočnost prometa in nenazadnje boljšo kakovost življenja,” so Miheliča v sporočilu za javnost povzeli na ministrstvu.

Kot je še izpostavil državni sekretar, bo ureditev ceste Bloška Polica-Sodražica velika in pomembna pridobitev za celotno ribniško-kočevsko območje, “saj bomo s tem bistveno izboljšali prometno povezavo do Primorske”.

Pričetek glavnine gradbenih del je tako načrtovan v naslednji gradbeni sezoni, to je spomladi 2021, manjši del obnovitvenih del pa lahko že letos. Sporazum predstavlja poleg pravne podlage za izvedbo projekta tudi delitev obveznosti financiranja med državo in občino in postavlja okvirje projekta, ki je ocenjen na 3,5 mio evrov.

Vir: dolenjskilist.si, M. K. in mojaobcina.s

Komentiraj