Sodražica

Otvoritev trga v Sodražici

SODRAŽICA ZAKLJUČILA OBNOVO REGIONALNE CESTE

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in župan Občine Sodražica Blaž Milavec sta slavnostno odprla regionalno cesto v Sodražici. V občini Sodražica so tako zaključili projekt vendar se odpirajo novi projekti, pravi župan, saj bodo še letos obnovili, kar nekaj kilometrov cest.

Objavil/a Televizija Rkanal dne Petek, 29. junij 2018

Sodražica – V torek popoldne (26.6.2018) sta minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in župan mag. Blaž Milavec odprla prenovljeni del centra v Sodražici, pri čemer sta oba poudarila pomen nove pridobitve za kraj in občino ter pomembnost sodelovanja me državo in lokalno skupnostjo.
Projekt predstavlja celovito prenovo državne ceste od konca Prvomajske ceste do kostanjevega parka pri zdravstveni postaji, obnovo pločnikov za pešce, povsem novo izgradnjo fekalne in meteorne kanalizacije, obnovo vodovoda, postavitev telekomunikacijskih linij, novo javno razsvetljavo ter rekonstrukcijo in povečanje mostu čez Bistrico, novo avtobusno postajališče in semaforiziran prehod za pešce pri osnovni šoli. Celoten projekt je stal en milijon in petdeset tisoč evrov, od tega je pretežni del bremena nosil državni proračun (70%), preostali del (30%) pa je zagotovila Občina Sodražica. Projekt je bil izveden v rekordnem času, saj je bil med Občino Sodražica in Direkcijo RS za infrastrukturo dogovorjen in odobren šele v začetku leta 2017, dela pa so se začela izvajati že v začetku julija, v veliki meri končala decembra 2017, manjši del pa se je izvedel in se zaključil to pomlad. Dela je izvajal CGP s partnerskim podjetjem KG s podizvajalci, nadzor pa je bil poverjen DRI in Seking d.o.o.

Vir: mojaobcina.si

Komentiraj