Sodražica

V Sodražici otvorili Kostanjev park

Kostanjev park v Sodražici
Kostanjev park v Sodražici

Sodražica – V petek, 24. septembra 2021, je v pozno popoldanskih urah potekala otvoritev rekonstruiranega Kostanjevega parka ter sočasno tudi zaključek projekta »Sprehod skozi naše trge«, v okviru katerega so bila pridobljena EU sredstva za obnovo parka.

Prireditev sta organizirala Občina Sodražica in Mladinski klub Sodražica, ki je ob tej priložnosti predvajal tudi krajši promocijski film, ki so ga posneli v okviru projekta. Prireditev je povezoval Blaž Krajnc, predsednik MKS Sodražica, za kulturni del prireditve pa so poskrbeli učenci Glasbene šole Ribnica in Osnovne šole Sodražica, in sicer Kristjan Zajc na klavirju, Iris Mihelič na harmoniki, Jernej Glavonjič s kitaro ter Ema Zbačnik in Lana Oblak z recitacijama.

Ob tej priložnosti smo lahko slišali tudi pesem Med krošnjami, ki so jo napisale učenke 9. a razreda: Lana Oblak, Hanna Kordiš in Laura Zajc. Nastopajoči učenci so po nagovoru župana mag. Blaža Milavca pomagali tudi pri otvoritvenem rezanju traku. Svojo ponudbo, ki je nastala v sklopu projekta, je na stojnici predstavil partner projekta, Občina Velike Lašče, v projektu pa sta sicer sodelovala še dva partnerja projekta, Občina Loški Potok in Iter Ajda Kljun s.p..

Vsem sodelujočim, učencem in njihovim mentorjem, članom MKS, še posebno Blažu Krajncu, se zahvaljujemo za sodelovanje pri izvedbi prireditve.

Komentiraj