Sodražica

Dvorana v Sodražici odprta, Fragmat Extrem tesno ugnal slovensko mlado reprezentanco

Športna otvoritev nove dvorane v Sodražici
Športna otvoritev nove dvorane v Sodražici
Športna otvoritev nove dvorane v Sodražici

Športna otvoritev nove dvorane v Sodražici

Sodražica – V Sodražici so v nedeljo, 4. novembra 2012 namenu tudi praktično predali novo športno dvorano, s tem pa je domači klub Fragmat Extrem dobil prave pogoje za svoj razvoj. Da delajo dobro, so dokazali na prijateljski tekmi, kjer so nudili več kot dober odpor mladi slovenski reprezentanci, na konec pa celo zmagali – 5:4 je bilo.

Prijateljska tekma, 4.11.2012

Fragmat Extrem – Slovenija (mlada reprezentanca) 5:4 (1:1)
0:1 Bizjak (4.), 1:1 Kordiš (17.), 2:1 Gregorič (22.), 2:2 Škorič (23.), 2:3 Krivec (28.), 3:3 Kordiš (34.), 3:4 Krivec (37.), 4:4 Kordiš (38.), 5:4 Arko (39.)

Sanje so realnost postale

Okoli 300 gledalcev se je zbralo, da bi na delu videli obe ekipi, predvsem pa doživeli krst dvorane, o kateri so Sodražani sanjali skoraj 30 let. Sedaj jo imajo, krst pa je bil uspešen.

Župan in podpredsednik

Uvodoma sta zbrane pozdravila domači župan Blaž Milavec ter podpredsednik društva Fragmat Extrem Boštjan Mihelič, predtem pa so za poseben program poskrbele še ribniške mažoretke.

Ob polčasu 1:1

Po dobre četrt ure se je tekma začela, bolje pa so pričeli reprezentanti – v 2. minuti je bilo zavoljo dobrega strelaDejana Bizjaka 0:1 za goste. Domači trener Zoran Tesko je zahteval minuto odmora, kjer je svoje igralce opozoril na bolj agresivno in odločno igro. Nagrada za trud je prišla v 17. minuti, ko je Jure Kordiš zadel za 1:1, s tem pa postavil tudi končni rezultat prvega polčasa.

Arko za zmago

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Precej pestreje je bilo v drugem polčasu. Za domače veselje je poskrbel Matej Gregorič v 22. minuti ob vodstvu 2:1, a je hitro poravnal po akciji Irnes Škorič. Pod naslednja dva zadetka reprezentance se je podpisal Uroš Krivec, ki je zabil za 2:3 in 3:4. Vmes je domačine dvakrat v igro vrnil Kordiš, da bi za končno erupcijo na tribunah poskrbel Uroš Arko, ki je v 39. minuti s strelom z leve postavil končni rezultat – 5:4.

Dvorana je vstala na noge in zaploskala obema ekipama, predvsem pa domačinu, ki je z borbeno in odločno igro prišel do prestižne zmage.

Obračun si je ogledal tudi selektor članske reprezentance Andrej Dobovičnik, ki se je v soboto mudil na obisku v Velenju v ŠND Veplas.

Izjave po tekmi:

Zoran Tesko, trener Extrema Fragmat:

»Mislim, da je bilo super vzdušje. To je velik dogodke za tako majhen kraj. ŠD Extrem in domačini so dobili to, kar si zaslužijo, čakali pa so vrsto let. Rezultat to pot ni bil pomemben, so si pa fantje želeli te zmage. Če bi imeli tak pristop v ligi, bi imeli vse točke, pa še zveza bi nama kako dala.«

Matej Kavčič, trener mlade reprezentance:

»Nihče ne želi izgubljati. Tekma je bila solidna za gledalce, domačini pa so upravičeno bolj zadovoljni, saj so zmagali. Igralci, od katerih veliko pričakujemo, delajo osnovnošolske napake. Če si en Španec dovoli, da brcne žogo v avt, ko nima izhoda, si mora to dovoliti tudi Slovenec. Igrati moramo precej bolj enostavno.«

Tekst in foto: Drago Perko

Komentiraj