Sodražica

V Sodražici položili temeljni kamen za športno dvorano in vrtec

Položitev temeljnega kamna v Sodražici za športno dvorano in vrtec

Položili temeljni kamen

Sodražica – S položitvijo temeljnega kamna za novo športno dvorano in dozidavo vrtca so v petek, 10.12.2010  v Sodražici začeli z novo, tri milijone evrov redno investicijo, ki jo bodo po napovedi zaključili oktobra prihodnje leto.

Sredstva za izgradnjo obeh objektov bodo prispevali Ministrstvo za šolstvo, Fundacija za šport, služba vlade RS za lokalno samoupravo in občina. Izvajalec gradbenih del je Gradbeno podjetje Grosuplje.  Približno dve tretjini vrednosti investicije bo predstavljala izgradnja športne dvorane, tretjino pa dozidava vrtca, ki je zaradi prostorske stiske nujna. Sedanji vrtec namreč omogoča prostore samo za štiri oddelke, trije od skupno sedmih oddelkov pa so v drugih, začasnih prostorih. Z dozidavo vrtca bodo pridobili prostor za štiri oddelke. Športna dvorna bo v velikosti tisoč štiristo kvadratnih metrov, igralnih površin bo tisoč kvadratnih metrov. Namenjena pa bo tako za osnovnošolce, kot za razna športna in druga društva v občini.

Po kulturnem programu, ki je potekal v zdajšnji telovadnici so temeljni kamen položili župan občine Sodražica Blaž Milavec, ravnateljica OŠ dr. Ivana Prijatelja Sodražica Majda Kovačič Cimperman in direktor GPG Boris Dolamič.

Vir: radio1.si

Komentiraj