Sodražica

V Sodražici bo v treh letih vrtec in dvorana

Blaž Milavec

V Sodražici se bo jeseni začela dozidava vrtca.  Če bo vreme ugodno pa sledi še začetek gradnje športne dvorane.

Že pri ustanovitvi občine Sodražica, z nekaj več kot dva tisoč prebivalci, leta 1999 je takratno vodstvo z županom Andrejem Pogorelcem odločno sklenilo, da bo nova lokalna skupnost v desetih letih dobila novo večnamensko športno dvorano, hkrati pa je prisluhnila potrebam tudi vrtca, ki je že takrat čutil prostorsko utesnjenost. V letih, ki so sledila, se občina kljub vse bolj občutnem zategovanju proračunskega pasu ni oddaljila od svojih razvojnim smernic.

Te je kot prednostne nadaljeval tudi novi župan Blaž Milavec. In če se je nekomu do pred kratkim zdelo, da občina Sodražica o športni dvorani lahko le sanja, medtem, ko naj bi dozidava vrtca lahko sodila v okvir možnega, je sedaj kot na dlani , da bodo že kmalu v okolici šole zabrneli gradbeni stroji. Investitor je v sklepni fazi pridobitve vse potrebne dokumentacije, na poti je tudi denar.

Začela se bo dozidava vrtca, pozno jeseni, če bo vreme ali najpozneje pomladi, pa sledi začetek gradnje športne dvorane. V vrtec je v šestih oddelkih vključenih 99 otrok . Letos bi lahko vpisali še enega, z dozidavo bodo pridobili dva, skupaj jih bodo imeli torej osem. Po teh številkah sodeč, kot je poudaril Milavec, je občina Sodražica med prvimi v Sloveniji po vključenosti otrok v predšolsko vzgojo. Izračuni so pokazali, da je športna dvorana prej nuja kot želja, saj jo bo dopoldan uporabljala šola, v preostanku časa pa občani.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj