Sodražica

V Sodražici obeležili 50-let delovanja vrtca

V Sodražici obeležili 50-let delovanja vrtca
V Sodražici obeležili 50-let delovanja vrtca. Z otroki so zaplesali in zapeli tudi starši

Sodražica – V četrtek, 28. novembra 2013 so v Športni dvorani Sodražica pripravili osrednjo slovesnost ob visokem jubileju sodraškega vrtca, ki deluje pri Osnovni šoli dr. Ivan Prijatelj Sodražica. V bogatem in prijetnem programu, ki so ga pripravile vzgojiteljice, so se spomnili pomembnih dogodkov v tem času in izpostavili dosedanje ravnatelje vrtca, ki so se v večini, prireditve tudi udeležili.

V Sodražici obeležili 50-let delovanja vrtca

V Sodražici obeležili 50-let delovanja vrtca. Z otroki so zaplesali in zapeli tudi starši.

Prva vzgojiteljica je bila Marija Gašperič, ravnatelji pa Majda Ivanc, Zinka Benulič, Jože Košmrlj, Ivan Kramperšek, Slavka Tanko in zdajšnja ravnateljica Majda Kovačič Cimperman, ki je ravnateljica od leta 2006. Ta je v govoru poudarila, da se vsi zaposleni v vrtcu zavedajo, da je vsakdo, ki je obiskal vrtec, v njem pustil svoj pečat. Vsak strokovni delavec je dodal droben in pomemben kamenček v mozaik vzgoje, znanja in življenjskih vrednot, ki so jih otroci sodraškega vrtca ponesli s seboj v šolske klopi in nadalje v življenje. Vrtec je ves čas živel s šolo, s krajem, z ljudmi tega kraja in jih pomembno zaznamoval.

Izdali so tudi zbornik, v katerem se zrcali utrip vrtca v prvi polovici stoletnice. Vrhunec zelo prijetne prireditve je začinila odlična animatorka Damjana Golavšek.

Sicer v tem tednu v vrtcu pripravljajo številne dogodke. V ponedeljek so vzgojiteljice pripravile opereto Debela repa, v torek je potekala otroška ciciolimpijada, v sredo je bil dan odprtih vrat, v četrtek pa bo še rajanje otrok in zaposlenih, sladkali pa se bodo s slavnostno torto.

Vir: radio1.si [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj