Sodražica

Ob prazniku Občine Sodražica odprli novo dvorano in prizidek vrtca

Otvoritev športne dvorane v Sodražici
Otvoritev športne dvorane v Sodražici
Otvoritev športne dvorane v Sodražici

Otvoritev športne dvorane v Sodražici

Sodražica – Občina Sodražica je bila ustanovljena pred štirinajstimi leti. Letošnje praznovanje je bilo najbolj slovesno doslej, saj so Sodražani dobili novo športno dvorano in prizidek vrtca s pripadajočimi prostori.

Občina Sodražica je bila ustanovljena pred štirinajstimi leti. Obstajala je sicer že od časa cesarice Marije Terezije, pred petdesetimi leti pa je bila priključena Ribnici.

Pri izbiri praznika so tako kot v sosednih občinah določili datum iz daljne preteklosti, to je 30. oktober, ko jim je Marija Terezija leta 1784 dodelila pravice do tedenskih sejmov.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Letošnje praznovanje je bilo najbolj slovesno doslej, saj so Sodražani dobili novo športno dvorano in prizidek vrtca s pripadajočimi prostori. Naložba je bila vredna skoraj tri milijone evrov, največ denarja je iz evropskih skladov. Pri slovesnosti ob odprtju dvorane so sodelovali učenci OŠ Sodražica s pevskim zborom, skeči, Sodraški tamburaši, ribniške mažorete in telovadci kluba Ljubljana Šiška.

Gradnjo športne dvorane, ki je povezana s osnovno šolo, kjer deluje tudi vrtec, so začeli decembra 2010. Nekaj težav je bilo zaradi stečaja treh izvajalcev, saj so morali postopek javnega naročanja ponoviti. Tako je sedaj končana ena največjih naložb v občini Sodražica, ki obsega 1640 kvadratnih metrov veliko novo športno dvorano, razširjen vrtec, novo jedilnico, novo gospodinjsko učilnico in dvigalo v osnovni šoli. Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je za naložbo, ki je v celoti vredna tri milijone evrov, zagotovilo skorajda 1,4 milijona evrov, Fundacija za šport 71.000 evrov, preostalo pa občina Sodražica.

Ob koncu proslave so podelili priznanja občine in župana

Priznanja občine so prejeli Darko Rovanšek – državni prvak med veterani na Ljubljanskem maratonu 2011, Ana Arko za dolgoletno prostovoljno delo ter Mladinski klub Sodražica za desetletno delovanje na področju mladih.

Županovi priznanji sta šli v roke Ernestu Pirnatu za aktivno delo v mladinskih organizacijah, pri Oratoriju, je tudi član Futsal kluba Fragmat Extrem in Borisu Matelič – državnem podprvaku v balinanju.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj