Sodražica

V Sodražici kmalu dvorana in prizidek vrtca

Gradnja športne dvorane v Sodražici

Gradnja športne dvorane v Sodražici

Sodražica – V Sodražici od decembra 2010 – s prekinitvijo dveh mesecev zaradi zamenjave izvajalca – poteka gradnja nove športne dvorane in prizidka vrtca s pomožnimi prostori. Pogodbeni rok za končanje del pri gradnji šolske dvorane in prizidka vrtca je sprva bil marec letos, a se bo rok zaradi drugega izvajalca in razpisa pri nakupu opreme, nekoliko zavlekel.
Pravzaprav lokalni skupnosti se več toliko nitki ne mudi, najbolj bi bili seveda veseli, da bi trak pri pomembni pridobitvi prerezali v toplih spomladanskih dneh. Sredstva za izgradnjo obeh objektov so prispevali Ministrstvo za šolstvo, Fundacija za šport, služba vlade RS za lokalno samoupravo in občina.

Približno dve tretjini vrednosti investicije predstavlja izgradnja športne dvorane, tretjino pa dozidava vrtca, ki je zaradi prostorske stiske nujna.

“Z dozidavo vrtca bomo pridobili prostor za štiri oddelke. Športna dvorna bo v velikosti tisoč štiristo kvadratnih metrov, igralnih površin bo tisoč kvadratnih metrov. Namenjena pa bo tako za osnovnošolce, kot za razna športna in druga društva v občini”,

je povedal Vinko Čampa, ki je na občini zadolžen za gospodarske in komunalne dejavnosti.

ZVOK: Vinko Čampa o dvorani in vrtcu

Vir: radiokrka.com

Komentiraj