Sodražica

Športno dvorano in vrtec v Sodražici bosta dokončala Gramiz in Grafit

Gradbišče v Sodražici sameva

Gradbišče sameva

Sodražica – Sredi maja sta minila dva meseca, odkar je gradbišče nove športne dvorane in prizidka vrtca v Sodražici zapustilo Gradbeno podjetje Grosuplje (GPG). V stečaj je tega gradbinca pahnila plačilna nedisciplina, čeprav je ob začetku del, 15. decembra 2010, kazalo bolje.

Izvajalec je namreč takrat trdno obljubil, da bo tri milijona vredno naložbo, sicer največjo doslej v tej lokalni skupnosti, dokončal do občinskega praznika Sodražice, 30. oktobra letos.

Za nas je to preteklost. Namere GPG so bile dobre, do sredine marca je opravil vsa dela po terminskem planu, zato nimamo pripomb. Mi v tem času nismo spali. Izbrali smo novega izvajalca, to sta podjetji Grafit iz Ribnice in Gramiz iz Kočevja. Vsi drugi prijavljeni so pisno potrdili, da se na izbrana ne bodo pritožili, kar pomeni, da bomo z deli začeli že kmalu, verjetno prihodnji teden. Upam, da nam bo GPG hitro predal gradbišče,

je dejal župan občine Sodražica Blaž Milavec.

Dela na novih pridobitvah bi bila lahko zaključena do februarja prihodnje leto, Milavec pa pravi, da sedaj rok niti ni toliko pomemben, bolj je treba pozornost posveti kakovosti gradnje.

Vir: dolenjskilist.si, M. G.

Komentiraj