Sodražica

Podjetje FIBRAN NORD odpira v Sodražici novo linijo – odprlo se bo 20 novih delovnih mest

Podjetje Fibran v Sodražici
Podjetje Fibran v Sodražici
Podjetje Fibran v Sodražici

Podjetje Fibran v Sodražici

Sodražica – Podjetje Fibran Nord bo letos jeseni dokončalo naložbo v novo linijo za proizvodnjo toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena, ki jo prodajajo pod blagovno znamko FIBRANxps. Naložba bo vredna več kot šest milijonov evrov, financirali pa jo bodo z lastnim kapitalom.

Zaradi nove linije se bo proizvodnja več kot podvojila, pričakujejo pa tudi, da se bo odprlo približno 20 novih delovnih mest.

Povečala se bo paleta njihovih proizvodov, s čimer začenjajo uresničevati prvi del večjega načrta, da vstopijo na trg tudi s preostalim asortimanom. Plošče FIBRANxps, ki so prepoznavne po turkizni barvi, se uporabljajo v industriji ter v zahtevnih gradbenih razmerah, kjer druge toplotne izolacije izgubijo svoj prvotni učinek – v vlažnem okolju in pod velikimi obremenitvami.

Množično se vgrajujejo kot toplotne izolacije zasutih kletnih sten in coklov ter izpostavljenih fasad. XPS je material, ki je naredil revolucijo pri ravnih strehah, saj je zaradi svojih tehničnih lastnosti omogočil gradnjo tako imenovanih obrnjenih streh. Njegove prednosti se s pridom izkoriščajo pri dogradnji toplotne izolacije poševnih streh in pri notranji izolaciji, nepogrešljiv pa je tudi pri industrijskih in kletnih podih.

Pri skoraj ničenergijskih ali pasivnih hišah se plošče FIBRANxps uporabljajo kot toplotna izolacija pod temeljno ploščo. Fibran je proizvodnjo toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena v Sloveniji uvedel v letu 2006. Trenutno uspešno prodajajo v 14 držav, tudi v Nemčijo, ki je znana kot najzahtevnejši trg. Povpraševanje je večje od zmogljivosti proizvodnje, zato je nova naložba nujna.

Vir: finance.si

Komentiraj