Črna kronika Sodražica

Ponoven požar v podjetju Fibran Nord v Sodražici

Požar v Fibran nord, januar 2014
Požar v Fibran nord, januar 2014

Sodražica – Požar je izbruhnil danes, 16. januarja 2014, okrog 5.30, vzrok pa zaenkrat še ni znan. Štiri delavce so zaradi vdihavanja dima odpeljali v bolnišnico.

Požar v Fibran nord, januar 2014

Požar v Fibran nord, januar 2014

Ob 5.36 je na Cesti Notranjskega odreda v občini Sodražica zagorelo v proizvodni hali podjetja Fibran Nord. Požar se je iz proizvodnega prostora razširil na ostrešje objekta. Gasilci PGD Sodražica, Sveti Gregor, Žimarice-Globel-Podklanec in Ribnica so požar lokalizirali in pogasili. Iz preventivnega razloga so s toplotno kamero opravili pregled požarišča. Zaradi nadihanega ogljikovega monoksida pa so štiri zaposlene delavce reševalci NMP prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaenkrat še vedno ni znan vzrok požara, ki je danes okoli 5.30 izbruhnil v podjetju Fibran Nord v Sodražici in so ga gasilci uspeli pogasiti v dobrih dveh urah. Gmotna škoda ni velika. Štirje delavci, ko so jih zaradi vdihovanja dima odpeljali v ljubljanski klinični center, se počutijo dobro, so sporočili iz podjetja.

Požar ni poškodoval proizvodne linije. Kot pojasnjujejo v podjetju Fibran Nord, so že začeli čistiti in sanirati prostore, proizvodnjo pa bodo vzpostavili v najkrajšem možnem času.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je zagorelo med postopkom proizvodnje, požar pa se je hitro razširil na stroje in opremo, nato pa tudi na ostrešje. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka požara. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo. [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Gorelo že septembra

V istem podjetju je zagorelo že septembra lani. Takrat je požar največ škode povzročil na strehi proizvodne hale. Huje sta bila poškodovana dva gasilca. Sicer so morali zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom v UKC Ljubljana odpeljati pet oseb. Na svoji spletni strani je podjetje sicer dobre tri mesece po septembrskem požaru objavilo novico, da je Fibran vstal kot Feniks iz pepela ter da v prenovljenem objektu in na obnovljenih napravah v polni moči spet deluje ena največjih proizvodnih linij za izdelavo toplotne izolacije iz ekstrudiranega polistirena v Evropi.

1 komentar

  • Kot vidim, en obsežen požar za vodilne v podjetju ni bil dovolj. Kot je bilo povedano po TV s strani g. Puclja je zelo slabo poskrbljeno za varnost. Upam, da bodo vodilni sedaj odgovarjali zaradi tega, saj ogrožajo življenja nedolžnjih ljudi.

Komentiraj