Sodražica

Največja naložba občine Sodražica doslej – najprej vrtec, nato dvorana

Šola v Sodražici

Šola v Sodražici

Letos bodo razširili vrtec in konec leta začeli graditi športno dvorano. Projekt za 2,9 milijona evrov bo končan leta 2012, delo v vrtcu in šoli pa bo nemoteno.  V občini Sodražica bodo tako letos začeli največjo naložbo doslej: dozidavo vrtca in gradnjo nove športne dvorane. »Sedanjo dvorano, ki meri slabih 200 kvadratnih metrov in je neustrezna, bomo preuredili v šolsko knjižnico, multimedijsko učilnico in manjši del v manjšo dvorano. Vendar je to že naš naslednji projekt,« je povedal župan Blaž Milavec.

Povečanje sodraškega vrtca in gradnja nove športne dvorane sta ena naložba, razdeljena na dva dela, saj vrtec deluje v okviru OŠ dr. Ivan Prijatelj. »Pred začetkom šolskega leta se je pokazalo, da so prostori vrtca premajhni,« je razložil Blaž Milavec. Lansko šolsko leto so imeli vpisanih 80 otrok, letos jih je sto in kaže, da jih v prihodnjih letih zagotovo ne bo manj.

Zato so v stavbi vrtca preuredili prostor na hodniku in eno učilnico v stavbi šole, tako da imajo zdaj šest igralnic za šest oddelkov. »Nikogar nismo odklonili,« je zatrdil Milavec. Novi igralnici sta samo začasen ukrep, saj hočejo prostorsko stisko vrtca rešiti dolgoročno. Zato bodo vrtec povečali za 400 kvadratnih metrov, približno tretjino sedanjih površin, v starem delu pa bodo uredili sanitarije in prostore za zaposlene, saj jih zdaj nimajo. V veznem hodniku med vrtcem in šolo bodo razširili šolsko jedilnico, ki se bo s sedanjih 70 kvadratnih metrov povečala na 110. Uredili bodo tudi dvigalo za invalidne otroke.

Gradbena dela bodo začeli med poletnimi šolskimi počitnicami, predvidoma konec leta pa bodo začeli graditi še športno dvorano. Postavili jo bodo na travniku poleg šole in bo merila približno 1000 kvadratnih metrov. Igrišče bo dovolj veliko za mali nogomet, ki je med najbolj priljubljenimi športi v Sodražici. V dvorani bodo tudi tribune in spremljevalni prostori, ki bodo vključevali slačilnice, sanitarije in avlo. Delo v vrtcu in v šoli bo nemoteno.

Naložba je ocenjena na 2,9 milijona evrov, razširitev vrtca bo stala 700.000 evrov. Pri naložbi bo sodelovalo tudi ministrstvo za šolstvo, občina Sodražica pa poskuša pridobiti še druge vire, kot je denimo Fundacija za šport. Projekt bo končan leta 2012. »Naložba ne bo pomembna le zaradi zagotavljanja normalnih prostorov za predšolsko in šolsko vzgojo, temveč bo z novo športno dvorano zagotovljen primeren prostor tudi za rekreativne in profesionalne treninge različnih športov. Nova dvorana bo primerna tudi za kulturne in druge prireditve v naši občini,« je napovedal župan Blaž Milavec.

Vir: delo.si, Simona Fajfar

Komentiraj