Ribnica

Občine Ribnica, Sodražica in Loški Potok uvajajo medobčinsko redarstvo

Ribniški trg
Ribniški trg

Ribnica – V Ribnici, Sodražici in Loškem Potoku naj bi kmalu na ulicah srečevali redarja. Opis njegovega delovnega mesta je določen v odloku o občinski varnosti, ki so jo sprejeli vsi trije občinski sveti.

Odlok predvideva tudi vzpostavitev medobčinskega redarstva, kar je v skladu z občinskimi programi varnosti v vseh treh lokalnih skupnostih, njegov namen pa je dvigniti varnostno kulturo vseh tistih, ki se tako ali drugače srečujejo z varnostnimi problemi.

Redar v najširšem pomenu njegovih nalog, ki jih bo opravljal, bo sodeloval tudi s policijsko postajo v Ribnici, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu , zasebno varnostnimi službami in tudi z drugimi, ki so tako ali drugače pomembni pri zagotavljanju varnosti na tem območju.

Novi odlok bo zagotovo zagotavljal večji nivo varnosti, redarji pa bodo v pomoč policiji pri dnevnem vzdrževanju varnosti,

je povedal komandir policijske postaje Ribnica, Peter Kotar.

ZVOK: Komandir PP Ribnica, Peter Kotar o redarski službi

Vir: radiokrka.com

1 komentar

  • bi bil že čas, da se naredi red s parkiranjem v ribnici – tudi pred občino, ker to ni več podobno ničemur… najhuje pa je na škračevem trgu, predvsem pri cvetličarni in seveda pekarni (mimo grede, kle zelo zakrivajo tudi križišče s struško)

Komentiraj