Ribnica

Medobčinsko redarstvo v pol leta izdalo 400 različnih ukrepov

Redarstvo
Redarstvo

Ribnica – Z novim letom 2014 je na območju občin Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka, Velikih Lašč in Dobrepolja začelo z delovanjem Medobčinsko redarstvo, ki je v tem času izdalo 400 različnih ukrepov.

Redarstvo

Redarstvo

Medobčinsko redarstvo kot prekrškovni organ medobčinskega inšpektorata v skladu s predpisi  zagotavlja in skrbi  za javno varnost in  javni mir na območju petih občin ustanoviteljic.

V tem času je redar izdal 400 različnih ukrepov, a kot je dejala Marija Ajdič Francelj, vodja medobčinskega  inšpektorata in redarstva, redar ni postavljen za to, da zgolj kaznuje, občine pa tako polnijo svoje proračune. Dodala je, da gre zasluga za to tudi županom ustanoviteljem, ki se zavedajo, da se  lahko tudi z milejšo sankcijo lahko zagotovi  boljša varnost kot z visokimi kaznimi. Redar poleg zagotavljanja javne varnosti in javnega reda pri tem lahko pomaga, ukrepa pa zoper tiste kršitelje, ki s svojimi ravnanji uničujejo javno premoženje, pišejo po objektih, se nedostojno vedejo na javnem kraju. Tudi zoper tiste, ki vsiljivo beračjio.

Francelj Ajdičeva je še dejala, da imajo vse občine ustanoviteljice medobčinskega redarstva sprejete občinske programe  varnosti, s katerimi so bile na podlagi ocene varnostnih razmer podrobneje določene  vrste in obseg  nalog občinskega redarstva.

Vir: radiokrka.com

3 komentarji

  • Me zanima koliko občanov boljše živi zaradi redarstva? Proračunski denar namenjen MIR-u bi raje dali v zdravstvo oz. tisti organizaciji, skupnosti, ki bi s svojim početjem izboljšala življenje v občini navadnemu občanu.

  • Ribnica sigurno rabi mestno redarstvo, lepo vas prosim.. se strinjam z Občanom, namenite sredstva raje zdravstvu!

Komentiraj