Ribnica

Opomin zaradi napačnega parkiranja tudi ribniškemu županu

Jože Levstek, župan občine Ribnica
Jože Levstek, župan občine Ribnica

Ribnica – Pravila so enaka za vse – napačno parkiranje “nagrajeno” z opozorilom. S sklepom občinskih svetov v Ribnici, Sodražici, Loškem Potoku, Velikih Laščah in Dobrepolju, je avgusta lani z delom začel medobčinski inšpektorat in redarstvo, ki ga vodi Marija Ajdič Francelj.

Jože Levstek, župan občine Ribnica

Jože Levstek, župan občine Ribnica

Z novim letom je začel svoje delo opravljati tudi redar, ki za enkrat opozarja na nepravilno parkirane avtomobile, kmalu pa bo začel pisati tudi kazni. Listek za nepravilno parkiranje je na steklu svojega avtomobila dobil tudi ribniški župan Jože Levstek.

Sicer prizadevanja za ustanovitev skupne službe petih občin so potekala že več let. Sofinanciranje nove medobčinske uprave je razdeljeno po ključu prebivalcev. Največji, in sicer 44 odsotni delež, bo krila občina Ribnica, Velika Lašče 19, Dobrepolje in Loški Potok po 17 ter Sodražica 10. Država sofinancira 50 odsotni delež za plače treh zaposlenih.

Jože Levstek o inšpektoratu
Jože Levstek o opominu

Vir: radiokrka.com

4 komentarji

  • Ja, in si bil navdušen. Kako pošten si, bomo pa še videli čez čas, ko bodo začeli padati okostnjaki iz omar. NPU te gleda.

  • Pa je tega treba ? Saj nas že policaji in davkarija dost oskubejo! Župan rajši zrihtaj kak parking v Ribnci več in daj luknje po cesti zaflikat, da ne bomo koles pri avtih potrgal.

    Ps. Pa volitve bodo !

  • Redar torej začne polnit občinski proračun po volitvah a ne župan ?
    Tedaj boš preskrbljen za naslednja štiri leta ali pa te sploh več ne bo na županskem mestu in ti bo vseeno !

Komentiraj