Ribnica

Klemen Bojanc (TK 3LIFE) in Monika Bartol (TK inles Riko Ribnica) državna prvaka v standardnem triatlonu

Nemirno morje je nekoliko oviralo plavalni del triatloncev, ki pa jim je hladnejša voda dobro dela. (Foto: Tomaž Primožič/FPA)

Koper – Na jubilejnem 10. Triatlonu za pokal Istre v Kopru sta z zmago v standard triatlonu navdušila Klemen Bojanc (TK 3LIFE) in Monika Bartol (TK inles Riko Ribnica). Oba sta se veselila tudi naslovov državnih prvakov, saj je preizkušnja štela za Državno prvenstvo.

Bojanc je olimpijsko razdaljo (1500 m plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka) premagal v času 1:47,43. Drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Matija Meden, ki je za zmagovalcem zaostal 55 sekund, tretje mesto pa Mark Mandič (TK UTRIP).

Zmaga Monike Bartol je bila še prepričljivejša, saj je drugouvrščeno, pravtako klubsko kolegico, Simono Dolinar Majdič s časom 2:01,45 ugnala za minuto in 26 sekund. Tretja je bila Katja Hočevar (TK Ljubljana) z zaostankom 4:45.

Izjava Monike Bartol po tekmi

V disciplini super sprint triatlon so v moški konkurenci blesteli mladinci na čelu z zmagovalcem Ulom Denšo (TK Ljubljana), ki je za 300 m plavanja, 10 km kolesarjenja in 2 km teka potreboval 24 minut in 47 sekund. Drugi je bil Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica), tretji pa Domen Bojanc (TK Utrip). V ženski konkurenci se je zmage veselila Lara Mihevc (TK Logatec) z 28:26, 8 sekund pred Saro Navodnik (TK Velenje) in še dodatnih 8 sekund pred tretjeuvrščeno Tinkaro Stres (TK Eklimas Ajdovščina).

V malem triatlonu za vsakogar (100m plavanja, 10 km kolesarjenja, 1 km teka) pa sta bila nepremagljiva Žiga Podgoršek (TK Utrip) in Vita Pilih (TK Trisport Kamnik).

Na uvodni letošnji tekmi “Triatlonu za pokal Istre” je sodelovalo 260 triatlonk in triatloncev, med njimi tudi cici, mlajši dečki in deklice ter starejši dečki in deklice, ki so se pomerili v akvatlonu.

Komentiraj