Šport

Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica) v Romuniji postala mladinska evropska podprvakinja v duatlonu

Monika Bartol je na Evropskem prvenstvu v duatlonu v Targu Mures v Romuniji v sprinterski preizkušnji zaostala le za zmagovalko Švicarko Vanesso Possberg in v mladinski konkurenci osvojila srebrno medaljo. Njen uspeh je s 7. mestom dopolnil Staš Tomšič.

Oba slovenska predstavnika sta že pred prihodom v Transilvanijo načrtovala visoko uvrstitev . Zmagovalne stopničke pa si je na sprinterski razdalji ( 5 km teka, 20 km kolesarjenja, 2,5 km teka) priborila 18-letna Monika Bartol. “Po prvem teku sem sicer vodila, na kolesu pa sem imela žal padec tako, da sem morala med dirko popravljati kolo. Ob koncu sem ujela drugo mesto in sem več kot zadovoljna,” je po osvojenem naslovu mladinske evropske podprvakinje povedala Monika Bartol.

Naš drugi slovenski predstavnik na Evropskem prvenstvu je bil mladinec Staš Tomšič, ki se je ob koncu zadovoljil s 7. mestom: “Tekma je bila zelo težka, saj je potekala v dežju. Tudi konkurenca je bila močnejša, kot sem pričakoval. Sicer sem tekmo zelo dobro “oddelal”, tako tekaški kot kolesarski del in sem lahko zadovoljen.”

Seveda je bil včerajšnjega in današnjih mednarodnih dosežkov slovenskega triatlona vesel tudi predsednik Triatlonske zveze Slovenije Jure Leben. “Super vikend!! Včeraj osvojitev naslova svetovnega vojaškega prvaka v dolgem triatlonu, našega Jarota in danes evropska podprvakinja naša Monika. Bravo!! Naj se dan nadaljuje uspešno tudi za ostale slovenske športnike,” je povedal Jure Leben.

Komentiraj