Šport

Monika Bartol prejemnica nagrade Triatlon zveze Slovenije za izjemne dosežke v letu 2021

Tako kot lani, sta bila tudi tokrat v kategoriji mlajših članic in članov najuspešnejša Tjaša Vrtačič in Klemen Bojanc, v kategoriji mladink in mladincev pa prvič Lara Mihevc in Ul Denša. V kategoriji neolimpijskih športov sta bila najuspešnejša Monika Bartol in Domen Dornik.

Bartolova, mladinska svetovna prvakinja in evropska podprvakinja v duatlonu, je za dve medalji na dveh prvenstvih prejela tudi nagrado TZS za izjemne dosežke. Najboljša Age group triatlonka in triatlonec leta 2021 sta postala Nataša Nakrst in Janko Železnikar. Na obzorju je še ena pomembna evropska lovorika za slovenski triatlon, saj je Slovenija med tremi državami, nominiranimi za nagrado za najhitrejši razvoj triatlona na evropskih tleh. Rezultat bo znan v soboto, 12. marca na Predsedniški konferenci evropskega triatlona v španski La Nucii. Skupaj s predsednikom Programsko-strokovnega sveta TZS dr. Mitjo Morijem se je bo udeležil tudi predsednik TZS Dušan Olaj, ki je nagrajencem čestital na daljavo. Te dni si namreč na terenu aktivno prizadeva pri pomoči Ukrajincem.

Monika Bartol

Najboljša tekmovalka v neolimpijskih športih leta 2021 je Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica), mladinska svetovna prvakinja v duatlonu. Poleg tega je lani postala tudi mladinska evropska duatlonska podprvakinja. Zavoljo dveh medalj na dveh prvenstvih pa je Monika Bartol tudi prejemnica nagrade TZS za izjemne dosežke.

Nagrada mi veliko pomeni ter mi daje motivacijo tudi za naprej. V tem letu bom morala zaradi mature nekatere pomembne tekme žal izpustiti, še vedno pa bo cilj udeležba na čim več mednarodnih tekmah. Moja prva tekma letos bo že aprila v Turčiji in sicer med elitno konkurenco, kjer upam na čim boljšo uvrstitev.

Komentiraj