Šport

Aviles, Španija: Monika Bartol mladinska svetovna prvakinja v duatlonu

Aviles, Španija: Monika Bartol je v Avilesu v Španija z osvojitvijo naslova mladinske svetovne prvakinje v duatlonu poskrbela za izjemen zaključek sezone. Staš Tomšič je zasedel 18. mesto.

Slovenska mladinska triatlonska reprezentantka Monika Bartol je v španskem Avilesu postala svetovna mladinska prvakinja v duatlonu. Članica kluba iz Ribnice, letos tudi evropska podprvakinja v tej disciplini, je imela na cilju 50 sekund prednosti pred Poljakinjo Majo Wasik, bronasto kolajno je osvojila Italijanka Eleonora Demarchi.

Monika Bartol je Aviles prišla z željo, da dobro nastopi in, da je na svojem prvem tovrstnem prvenstvu konkurenčna ostalim. Z odlično in suvereno predstavo pa je cilj več kot dosegla.

»Z naslovom mladinske svetovne prvakinje v duatlonu sem zelo zadovoljna in vesela. To je super zaključek te sezone tako, da se v bistvu že tudi veselim naslednje. Tekma je potekala dobro, tudi počutila sem se dobro tako, da sem z rezultatom zelo zadovoljna.«

Sedmi z letošnjega mladinskega evropskega prvenstva v duatlonu Staš Tomšič blizu najboljšim sicer ni bil, je pa njegov dosežek zagotovo lepa popotnica za nadaljevanje kariere. »S tekmo in uvrstitvijo sem zelo zadovoljen, saj je bila konkurenca zelo močna. Pričakoval sem uvrstitev med prvih 15, ampak tudi 18.mesto je zame lepa uvrstitev in tudi lepa izkušnja. Upam, da jo naslednje leto še ponovim.«

Komentiraj