Šport

Jakob Medved in Monika Bartol sta zmagovalca sprint Duatlona Ribnica 2021

Duatlona Ribnica 2021

Ribnica – V čudovitem jesenskem dnevu so bili ob ribniškem gradu najbolj veseli zmagovalci, Jakob Medved in Monika Bartol na sprint duatlonu ter Domen Bratun in Urša Kromar na super sprint duatlonu.

Potem, ko so svoje delo na tekmi, v organizaciji Triatlon kluba Inles Riko Ribnica, opravili najmlajši (cici duatlon) oziroma starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje v super sprint duatlonu, le-tega so se udeležili tudi tekmovalke in tekmovalci v kategoriji za vsakogar, so bili na potezi še najbolj vzdržljivi v sprint duatlonu, kjer sta bila najhitrejša Jakob Medved (TK Ljubljana) in domačinka Monika Bartol. Prva tekaška razdalja je merila 5 km, kolesarska proga 23 km, druga tekaška preizkušnja pa 2,5 km. Proga je sicer potekala po asfaltirani cesti od Ribniškega gradu, kjer je bil poleg starta tudi cilj in menjalni prostor, do naselja Zadolje.

Jakob Medved (TK Ljubljana) je v cilj prišel s časom 1:02,17, kar je bilo 25 sekund hitreje od drugo uvrščenega klubskega kolega Tjaža Dolgana, tretji Simon Iskra (TK Novo mesto) pa je bil še 36 sekund počasnejši.

Jakob Medved se je sprva počutil sproščeno in mu tudi hitrejši tempo ni povzročal težav. Tudi na kolesarskem delu so bile noge zelo močne tako, da se je odločil celo za solo nastop, ki pa mu ni uspel. A tudi krči v zadnjem tekaškem delu mu niso odnesli prepričljive zmage. »S tekmo sem zadovoljen, saj je to prva tekma, ki mi je po dolgem času nekoliko bolje uspela. Naslednji teden se že odpravljam v Barcelono, na prvo tekmo evropskega pokala v Elite konkurenci, po kateri pa se bom že začel pripravljati na novo sezono,« je po nastopu povedal zmagovalec.

Še bolj prepričljiva je bila zmaga v ženski konkurenci, kje je domačinka Monika Bartol z rezultatom 1:10,55 drugo Moniko Peterka (ŠD 3Šport) ugnala za pet minut in pol, tretja pa je bila Neža Pogačar (TK Utrip) z 1:19,06.

»Z rezultatom sem zadovoljna, glede na to, da v preteklih mesecih nisem mogla trenirati, kot bi želela. Prihodnji vikend pa se bom udeležila še državnega prvenstva v Komendi,« je po nastopi na domači tekmi povedala Bartolova.

Rezultati Duatlona Ribnica 2021: https://protime.si/sl_si/dogodek/duatlon-ribnica-2/#4_91EF51

Komentiraj