Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni na odprtje prve električne polnilnice v Občini Ribnica

Električna polnilnica pred Športnim centrom Ribnica
Električna polnilnica pred Športnim centrom Ribnica

Kdaj: V ponedeljek, 13. julija 2020, ob 10. uri
Kje: parkirišče pred Športnim centrom Ribnica
Info: —

Vabljeni na odprtje prve električne polnilnice v Občini Ribnica
ponedeljek, 13. julija 2020, ob 10. uri, pred Športnim centrom Ribnica

V ponedeljek, 13. julija 2020, ob 10. uri lepo vabljeni na odprtje prve električne polnilnice v občini Ribnica, postavljene na parkirišču pred Športnim centrom Ribnica, na Majnikovi ulici 2.

Zbrane bosta nagovorila župan občine Ribnica, Samo Pogorelc in predsednik uprave Elektro Ljubljana d.d., mag. Andrej Ribič.

Električno polnilnico je v sklopu projekta “Gremo na elektriko” doniralo podjetje Elektro Ljubljana d. d., zemeljska dela in izdelavo platforme je izvedlo podjetje Komunala Ribnica d.o.o., za ureditev sistema elektroinštalacij pa je poskrbelo podjetje Arts d.o.o. Vrednost celotne investicije je ocenjena na dobrih 5.000 €.

Polnilnico lahko porabljajo vsi uporabniki, ki se predhodno registrirajo na spletni strani http://www.gremonaelektriko.si.
Registracija je brezplačna. Na podlagi te registracije je polnilnico mogoče aktivirati na različne načine:
• preko portala http://www.gremonaelektriko.si in preko mobilne aplikacije Gremo na elektriko (android in iOS);
• z brezstično kartico (RFID), ki jo lahko registrirani uporabniki naročijo preko maila gremo.naelektriko@elektro-ljubljana.si, kartico pa osebo prevzamejo v Ljubljani, Slovenska c. 56;
• z SMS identifikacijo (po registraciji sporočijo svojo mobilno številko na mail gremo.naelektriko@elektro-ljubljana.si).

Promet je eden največjih povzročiteljev emisij škodljivih snovi v ozračje, zato Evropska unija in Slovenija v prizadevanjih za trajnostni razvoj, obvladovanje podnebnih sprememb in omejevanje onesnaževanja okolja močno podpirata omejevanje porabe fosilnih goriv.

S postavitvijo polnilne postaje pa je tudi Občina Ribnica naredila nadaljnji korak k spodbujanju elektromobilnosti na našem območju.

Komentiraj