Ribnica

Angleški lepotci v Ribnici

Ribnica – Konec junija so se ribniške ulice, predvsem Kolodvorska in Škrabčev trg, spremenili v ulice zgodnjega 20. stoletja. Iz Anglije je ‘prihrumelo’ preko 40 lepotcev angleške znamke Frazer Nash, po kateri se tudi imenuje 80 let staro društvo ljubiteljev starodobnikov. V njem je s svojimi lepotci včlanjenih preko 100 ljubiteljev štirikolesnikov.  Obisk starodobnikov v Ribnici je bil v sklopu potepanj po Sloveniji. V okviru ‘turneje’ so obiskali še Rogaško Slatino, Bled, Medano, Postojnsko jamo, Lipico …

Angleški starodobniki v Ribnici

Angleški starodobniki v Ribnici

Zasluga za obisk Slovenije in Ribnice gre Ribničanki Aniti Gentilli, rojeni Anica Gorenc, ki že 40 let živi v Angliji.  Anica, sedaj Anita, se je poročila v ribniški cerkvi.

Ekipa je iz Anglije v Slovenijo z avtomobili letnikov od 1928 – 1934, potovala 4 dni. Navada je še, če kakšen tudi odpove, se družba ob tem ne vda. Avto pustijo na poti in ga vzamejo ob povratku, za nadaljevanje poti pa najamejo taksi, po možnosti starodobnik. Člani društva se tudi sicer veliko družijo in radi potujejo.

Slovenija je bila lastnikom bleščečih unikatov izjemno všeč, presenečeni so bili nad lepotami narave, urejenostjo, gostoljubnostjo domačinov. Očaral jih je tudi Rokodelski center, kjer so se za slabe tri ure ustavili, svoj žlahtni kamenček v mozaik slovenske gostoljubnosti pa so vsekakor dodali člani VETD Hročava, ki so Angleže postregli z domačimi dobrotami in v vročem opoldnevu s pijačo na ‘delovni’ temperaturi.

Vir: radio1.si

Komentiraj