Črna kronika

Izpada 110 kV daljnovoda na območju Ivančne Gorice, Grosuplja, Ribnice in Kočevja

V sredo, 6. novembra 2019  ob 19:35 je zaradi okvare na daljnovodu Hudo-Kočevje približno 40.000 odjemalcev za več ur ostalo brez električne energije. Iz Elektra Ljubljana so sporočili, da je šlo za daljnovod podjetja Eles, slednji pa so na svoji Facebook strani zapisali, da so bila “prizadeta območja so Ribnica, Kočevje in Grosuplje”.

Kot je sporočila Uprava RS za zaščito in reševanje je zaradi okvare na daljnovodu v Dvoru pri Žužemberku brez električne energije ostalo približno 40.000 odjemalcev.

Iz Elektra Ljubljana so nam sporočili, je do napake prišlo na Elesovem daljnovodu. V podjetju Eles so se odzvali na svoji Facebook strani in zapisali, da obveščajo “o izrednem dogodku na daljnovodu Hudo-Kočevje”. Daljnovod naj bi pred nekaj meseci prevzeli v zelo slabem stanju in takoj pričeli z obnovitvenimi deli.

“Prizadeta območja so Ribnica, Kočevje in Grosuplje,” so še dodali in se za nastale težave opravičili ter prosili za razumevanje.

Obvestilo ELES-a

Obveščamo Vas o izrednem dogodku na daljnovodu Hudo-Kočevje, ki smo ga pred kratkim prevzeli v zelo slabem stanju. Postopek za obnovo smo pričeli nemudoma. Prizadeta območja so Ribnica, Kočevje in Grosuplje. Tehnične težave naj bi odpravili okrog 22.00. Za nastale težave se opravičujemo in sporočamo, da jih bomo odpravili v najkrajšem možnem času. Prosimo za razumevanje. ⚡️ob 21.23 je bila težava odpravljena.

Komentiraj