Ribnica

Ribnica dobila prvo električno polnilnico

Odprtje prve električne polnilnice v Ribnici

Ribnica – V ponedeljek, 13. julija 2020 je občina Ribnica dobila prvo  prvo električno polnilnico.  Župan Ribnice Samo Pogorelc je skupaj s predsednikom uprave Elektro Ljubljana d.d., mag. Andrejem Ribičem sodprla prvo električno polnilnico, postavljeno pred Športnim centrom Ribnica, na Majnikovi ulici 2.

Električno polnilnico je v sklopu projekta “Gremo na elektriko” doniralo podjetje Elektro Ljubljana d. d., zemeljska dela in izdelavo platforme je izvedlo podjetje Komunala Ribnica, za ureditev sistema elektroinštalacij pa je poskrbelo podjetje Arts d.o.o. Vrednost celotne investicije je ocenjena na 5.000 €.

Polnilnico lahko porabljajo vsi uporabniki, ki se predhodno brezplačno registrirajo na spletni strani http://www.gremonaelektriko.si.

S postavitvijo polnilne postaje in pridobitev električnega vozila za prevoz naših starejših občank in občanov, je tudi Občina Ribnica naredila nadaljnji korak k spodbujanju trajnosti in elektromobilnosti na našem območju. Naslednja polnilnica bo postavljena v popolnoma prenovljeni Obrtni coni Ugar. 

Komentiraj