Šport Zanimivosti

Tudi v ribniški dolini počastili zmago Tadeja Pogačarja na Tour de France 2021

Slatnik – Pod Slatnikom ob glavni cesti so na podoben način, kot lansko leto, ko je na Vuelti 2021 zmagal Primož Roglijič, počastili zmago Tadeja Pogačarja na Tour de France 2021.

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je pri 22 letih postal dvanajsti kolesar v zgodovini, ki mu je sloviti Tour de France uspelo osvojiti dvakrat, in trinajsti, ki je dirko vseh dirk zmagal dvakrat zapored. Je pa edini, ki mu je to uspelo v desetih mesecih – jasno, zaradi koronavirusa. Še vedno je na prvem mestu Miguel Indurian, ki je podvig spisal petkrat zaporedoma med letoma 1991 in 1995.

Sobotni kronometer v nasprotju z lani ni premešal razmerij pri vrhu skupnega seštevka. Tadej Pogačar, ki je z epskim napadom v dežju čez prelaza Romme in Colombiere v 8. etapi prevzel rumeno majico vodilnega, je suvereno ubranil naslov zmagovalca.

Tri etapne zmage in tri majice

S tem je gorenjskemu volku samodejno pripadla tudi bela majica za najboljšega mladega kolesarja. Z dvema etapnima zmagama v Pirenejih, že predtem je dobil prvo vožnjo na čas, si je Pogi znova zagotovil še pikčasto za najboljšega na gorskih ciljih.

22-letni Slovenec je postal najmlajši dvakratni prvak Dirke po Franciji v 118-letni zgodovini največje kolesarske dirke na svetu.

Komentiraj