Črna kronika

V kolesarskem parku v Dolenjih Lazih so se vdrla tla skakalnice – poškodovanih 6 mladoletnikov

Zlomljene podnice na kolesarskemu stolpu v Dolenjih Lazih
Zlomljene podnice na kolesarskemu stolpu v Dolenjih Lazih (foto M.G.)

Dolenji Lazi – V četrtek, 6. avgusta 2020, ob 20.23 uri je v naselju Dolenji Lazi, občina Ribnica, v kolesarskem parku šest mladoletnikov skakalo po kolesarski skakalnici, pri čemer se je vdrl pod na stolpu skakalnice. Padli so sedem metrov globoko in se pri tem poškodovali. Gasilci iz PGD Ribnica in Dolenji Lazi ter reševalci NMP Ribnica so poškodovane oskrbeli. Vseh šest poškodovanih mladoletnikov so reševalci NMP Ribnica, NMP Ljubljana, NMP Postojna in NMP Novo mesto prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Kot je povedal vodja gasilske intervencije Nejc Mohar, so gasilci na kraju nesreče, o kateri so bili obveščeni ob 20.30, nudili prvo pomoč poškodovanim. Štiri osebe so se ob nesreči težje poškodovale, dve lažje, nihče pa ni življenjsko ogrožen, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po besedah vodje gasilske intervencije ima ena oseba odprti zlom, ena je dobila udarec v kolk, pri treh pa so sumili na poškodbo hrbtenice.

Intervencijo je Mohar zaradi števila poškodovanih – vsi so namreč potrebovali prevoz v bolnišnico – označil za zahtevno. Pri oskrbi in prevozu v bolnišnico so tako pomagale enote nujne medicinske pomoči iz Ribnice, Novega mesta, Postojne in Ljubljane.

Vzrok za nesrečo je bila po Moharjevih besedah preobremenitev lesene konstrukcije poda na stolpu skakalnice. Po njegovih informacijah kolesarski park, ki je sicer v lasti Kolesarskega kluba Ribnčan, ni več v obratovanju. V Kolesarskem klubu Ribnčan nesreče niso hoteli komentirati.

Ogled kraja nesreče so opravili tudi policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o vseh zbranih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Komentiraj