Šport

Odstopil trener rokometašev Ribnice Riko hiš Mišo Toplak – namesto njega Tomaž Tomšič

Mišo Toplak

Mišo Toplak

Ribnica – Ob koncu tedna je z mesta trenerja rokometašev Ribnice Riko hiš odstopil Mišo Toplak. Ribničane je vodil od 11. oktobra 2010, ko je nezaupnico s strani predsednika kluba Marka Obrstarja dobil Roman Zarabec in sicer po porazu proti Kopru v šestem krogu prvenstva in bledih predstavah lanske ekipe.

Toplak je sam zapustil Ribničane, zanimivo znova po porazu proti Kopru tudi tokrat v 6. krogu, a le tri dni prej pred iztekom enega leta, odkar jo vodi.

Za pojasnilo o predčasnem odhodu iz Ribnice je bil Toplak, ki je v klub zagotovo kot noben trener doslej prinesel veliko novih prejemov, predvsem pa neposrednosti v predlogih in rešitvah, nedosegljiv.

Tudi Marko Obrstar ni znal natanko razložiti, kaj je Toplaka sililo, da je zapustil Ribnico. Je pa Obrstar po pričakovanjih takoj ukrepal in po razgovoru s nekaterimi trenerji znotraj ekipe, ki slednjo niso bili pripravljeni prevzeti, za Toplakovega naslednika izbral Tomaža Tomšiča. Tomšič je v sezoni 2007-08 in 2008-09 vodil Ribnice Riko hiše, pod več letih pa ga je prav tako na sredini jesenske sezone zamenjal Zarabec.

Tomšič je včeraj vodil prvi trening. Pravi, da je rabil nekaj časa za premislek preden se je odločil, da se drugič usede na trenersko klop.

ZVOK: Odločitev Tomaža Tomšiča

Vir: radiokrka.com

Komentiraj