Ribnica Šport

Kljub odhodu treh igralcev rokometaši Riko hiš v boju za šesto mesto

Ribnica – Ribniški rokometaši so minuli torek začeli s pripravami pred nadaljevanjem tekmovanja v prvi državni ligi. Iz kluba so odšli Marko Kogelnik (Avstrija), Mirko Nikolič (Maribor) in Lazo Majnov (Metalurg-Skopje), a -kot je dejal trener Mišo Toplak – bo ekipo morda zapustil še kdo. Poudaril je, da je s sezono zadovoljen, a od igralcev pričakuje več v vseh pogledih, ne glede na to, v kateri zasedbi bodo Riko hiše nadaljevale prvenstvo.

Na prvem treningu so, poleg igralcev, ki so odšli, manjkali še Črt Abrahamsberg, ki je z reprezentanco nastopil na prijateljskem turnirju v Švici, Jošt Perovšek in Jan Pucelj, ki sta z mladinsko reprezentanco igrala na kvalifikacijskem turnirju za svetovno prvenstvo na Češkem.

Upravi kluba je cilj visoka uvrstitev, to je razumljivo, meni pa to šesto mesto, to sem odkrito povedal, za vsako ceno ni. Mi moramo v tem delu lige predvsem utrditi karakterne črte ekipe, kar pomeni homogenost z vzdušjem, ki ga do sedaj, bodimo pošteni, ni bilo zadosti. Igralcem sem natočil čistega vina: nekateri morajo spremeniti svoj odnos do tega, kar počnejo. Drugače ne gre,” je bil odločen Toplak.

Hkrati je dodal, da morajo v prihodnje domači igralci dobiti več priložnosti in biti bolj spoštovani, vsi skupaj pa nagrajeni zgolj po učinku in ne po drugih merilih. Omenil je možnost okrepitve igralskih vrst, a le premišljeno. Zagotovo se bo ustavilo z dosedanjo prakso, ko so v Ribnico vsemogoči “trgovci” pošiljali zgoščenke nekaterih rokometašev, ti pa so, po večini, že po prvem treningu ostajali v klubu. “Tu je treba narediti konec,” bo vztrajal Toplak: “Ja, k nam bodo prišli takšni fantje, ki bodo za barve ekipe in ribniškega rokometa šli na glavo. V klubih, kjer sem delal, sem imel vedno pravi nos pri izbiri le teh. Kasneje so postali dobri igralci v Sloveniji in cenjeni v tujini.”

Tisti, ki pride na testiranje, bo v Ribnici ostal najmanj teden dni. V tem času bo zagotovo razkril svoj karakter ter znanje, predvsem pa mora biti sprejet od soigralcev. Za to se bo moral pač potruditi sam. Druge poti ni. Na tem bo trener vztrajal, navsezadnje si to zasluži tudi vodstvo kluba, ki je v slovenskih razmerah prepoznavno predvsem po urjenih denarnih razmerah, je še dejal Mišo Toplak.

Sicer je predsednik društva Marko Obrstar igralcem predstavil denarne razmere, ki se jim predvsem zaradi slabših rezultatov v jesenski sezoni ni mogel izogniti niti ribniški klub, in poudaril, da od igralcev, ne glede na vse, pričakuje več.

Vir: dolenjskilist.com, M. G.

Komentiraj