Črna kronika Šport

Eurofest: Mladi člani Rokometnega kluba Ribnica ujeti v dvigalu športne dvorane v Kopru

Koper – V dvigalu športne dvorane v Kopru je bilo v nedeljo (9.7.2023) opoldne nekaj časa ujetih 11 oseb. Poklicni gasilci so s tehničnim posegom odprli dvigalo in nudili pomoč reševalcem pri prenosu oseb do reševalnih vozil. Reševalci in zdravnik so pregledali vseh 11 oseb, osem so jih nato prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Center za obveščanje je bil o dogajanju v športni dvorani na Cesti Zore Perello Godina v Kopru obveščen nekaj po 10.30. Kot navaja, so očividci delno odprli vrata dvigala in ujetim izročili vodo ter s tem tudi v dvigalo dovajali svež zrak.

Dvigalo so s tehničnim posegom odprli gasilci koprske gasilske brigade, iz njega rešili ujete in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu oseb do reševalnih vozil. Reševalci in dežurni zdravnik so pregledali vseh 11 ljudi. Osem so jih oskrbeli na kraju in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Izola, so sporočili s centra za obveščanje.

Kot je sporočila dopisnica TV Slovenija iz Kopra Elen Batista Štader, gre za člane Rokometnega kluba Ribnica, mlade udeležence rokometnega turnirja Eurofest, ki so bili skupaj s trenerjem v dvigalu ujeti približno pol ure. Vseh 11 se počuti dobro, tudi tiste, ki so jih na pregled odpeljali v izolsko bolnišnico, so že prevzeli starši in so v domači oskrbi.

En otrok se je sicer v dvigalu onesvestil, nekateri so imeli vrtoglavico, vsi pa so bili zaradi dogodka v blagem šoku, je dopisnici povedal trener ekipe, ki je bil z otroki v dvigalu. Zaradi dogodka, ki je mlade športnike nekoliko pretresel, se nocojšnje finalne tekme in zaključne prireditve ekipa ne bo udeležila, je še sporočila Batista Štader.

Vir: rtvslo.si, M.Z.

Komentiraj